Kultura

‘Long net’ Stjepka Mamića na Olimpijskim igrama u Riu

mamic rio05

Slika hrvatskog slikara Stjepka Mamića predstavljena je na međunarodnoj izložbi ‘RIO ART- Olimpiadi dell’Arte’ u Tiffany rezidenciji u Rio de Janeiru 4. kolovoza povodom otvorenja 31. Olimpijskih igara.

‘Long Net’, akrilik/mix-media na lanenom platnu, 200×110 cm, prikazivat će se na displeju tijekom trajanja ovogodišnjih Olimpijskih igara u Riu do 21. kolovoza.

Ovo veliko priznanje i čast Stjepko Mamić kao jedini umjetnik iz Hrvatske dijeli s još osamdeset i tri umjetnika iz cijelog svijeta čije su slike odabrane za ovu manifestaciju koja ima za cilj ukazati na značaj povezanosti i sveobuhvatnosti talenta i rada u umjetnosti i sportu, što je bila ideja-vodilja glavnog organizatora Salva Nunjesa.

Mamićeva mreža je izabrana u skladu s motom ovogodišnje Olimpijade o očuvanji prirode i njenih resursa, zelenih površina, šuma i mora kao jedinom načinu održivosti života na Zemlji.

Prigodom otvorenja ‘RIO ART- Olimpijada umjetnosti’ likovna kritičarka i kuratorica izložbe dr. Elena Gollini o slikarstvu Capt. Stjepka Mamića rekla je slijedeće:
-Stručni, gestualni potezi kista, vibrantna intenzivnost u slaganju kromatske priče i figurativno predstavljanje snage sugestivne vizije, karakteriziraju slikovnu umjetnost Stjepka Mamića. On primjećuje, kao pažljiv i senzibilan promatrač, stvarnost koja nas okružuje i reinterpretiraju maštom dorađenu pogledom sanjara, prenoseći na platno svoj svestrani kameleonski unutarnji svemir.

Pročitajte još

LJETNE IGRE Koncert slavnog pjevača nominiranog za Grammyja

Dulist

VEČERAS Mostar Sevdah Reunion na Orsuli

Dulist

OTVARANJE IZLOŽBE U FLORI ‘Udvostručivanja’ Gorana Petercola

Dulist