Pripremite ukusnu, hrskavu salatu od slanutka i kus-kusa i osigurajte svom tijelu obilje hranjivih sastojaka i prirodnu energiju za naporne radne dane.
Kus-kus je bogat selenom, koji štiti stanice od preranog starenja i kalijem koji blagotvorno djeluje na srce i krvne žile, a slanutak će vam kao prirodni izvor proteina i vlakana pomoći u obnovi energije, zaštiti mišića te boljoj i bržoj probavi. Aromatično bilje – origano, korijander i čili papričica, kao i češnjak, osim što daju specifičnu mirisnu notu svakom jelu, osigurat će vam snažniji imunitet i zaštitu od virusa.
A kako se pravi ova ukusna salata, zna portal Alternativa za Vas!
Sastojci:
1 šalica kuhanog slanutka
1 glavica luka, narezan na komadiće
2 češnja češnjaka, usitnjenog
½ jušne žlice maslinovog ulja
300 gr narezanih rajčica (ili domaćeg umaka od rajčica)
1 crvena paprika, narezana (po želji)
prstohvat svježeg origana
1 sušena čili papričica
¾ šalice povrtnog temeljca
1 šalica kus kusa
šaka svježeg korijandera, usitnjenog
sok od 1 limuna
sol i papar
Priprema:
Na maslinovom ulju kratko popecite luk, češnjak i papriku. Kada omekšaju, dodajte rajčice, temeljac, origano i čili papričicu.
Ubacite slanutak, sol i papar i ostavite neka lagano vrije oko 5 minuta.
Ugasite vatru.
Dodajte kus kus (kratko prokuhan), korijander, sok od limuna, sol i papar.
Kratko promiješajte i ostavite neka odstoji oko 5 minuta.
Ukrasite je svježim listićima rikule ili drugog omiljenog začinskog bilja i uživajte u obroku punom zdravlja.
Ovu ukusnu i zdravu salatu možete poslužiti toplu ili hladnu, ovisno o ukusu.
Dobar tek!
Foto: wikipedia.org