Kultura

LJETNIKOVAC KABOGA Stiže ‘Karneval životinja’!

KARNEVAL KABOGA 2

 

Besplatni koncert za djecu Karneval životinja koji je ovog ljeta izveden u okviru programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara i bio praćen velikim interesom publike svih generacija, održat će se ponovno u suradnji sa zakladom Caboga Stiftung, i to večeras te 25. studenoga u 18 sati u ljetnikovcu Bunić Kaboga.

Uz dubrovačke glazbenike koji izvode ovo popularno Saint-Saënsovo djelo, u ulozi pripovjedačice je dramska umjetnica Srđana Šimunović.

Karneval životinja najpoznatije je glazbeno djelo koje nalazi put do publike djece diljem svijeta. Skladatelj ovoga djela, Francuz Camille Saint-Saëns rođen je prije gotovo 200 godina u Parizu i jedan je od umjetnika koji su poznati kao ‘čudo od djeteta’. Kao odrastao i cijenjen skladatelj, dok je s prijateljima boravio na odmoru u Austriji, odlučio se znalački našaliti u zoološkoj fantaziji pod naslovom Karneval životinja.

Kroz različite dijelove ove deskriptivne skladbe pune humora i satire, uspio je glazbeno komentirati kolege skladatelje, svoja vlastita djela pa i glazbene kritičare (u stavku posvećenome životinjama s dugim ušima). Svaki od 14 stavaka Karnevala životinja posvećen je jednoj životinji ili skupini životinja i gotovo svi dijelovi kriju citate ili glazbene osvrte na druga poznata glazbena djela.

Besplatne ulaznice za današnju izvedbu preuzimaju se u Festivalskoj palači od 9 do 12 sati. Osiguran je i besplatan prijevoz autobusom koji s Pila polazi u 17.30 sati i staje na stanici u Vukovarskoj ulici.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist