Aktualno

LINĐO ‘PUCA PO ŠAVU’ Amateri i zaposlenici nezadovoljni Šokcem, Matušić ništa ne zna

Krunoslav Šokac Anuška Matušić

Što se događa u Folklornom ansamblu Linđo? Ako je suditi po informacijama koje već više od mjesec dana ‘cure’ iz te gradske ustanove u kulturi, nezadovoljstvo članova ansambla radom umjetničkog ravnatelja Krunoslava Šokca, koje već dugo tinja, eskaliralo je.

Podsjetimo, umjetnički ravnatelj FA Linđo Krunoslav Šokac na to mjesto došao je u studenom 2016. godine. Etnolog i povjesničar te bivši član ansambla LADO na nastupnoj je konferenciji za medije najavio promjene u radu Linđa, vodeći se ‘umjetničkim osnovama’ Zagrebačke škole folklora. Izgleda da od tog dana do danas mnogim Linđovcima te umjetničke osnove nisu dobro sjele.

Inače, informacije o nezadovoljstvu amatera, ali i zaposlenika Linđa, kolaju već tjednima. Promjena načina rada i programske koncepcije mnoge je ‘stare’ Linđovce udaljila od ansambla, a oni mlađi, koji su ostali, nezadovoljni su ‘žvrnjem’ pjevačkih i plesačkih proba koji se izvode toliko često kao da je cilj profesionalizirati amatere. Broj amatera se osuo pa se sve češće može čuti kako u Linđu imaju problem sastaviti dovoljan broj plesača, zbog čega se pribjegava ‘kraćenju’ tog broja. Govori se i o problemu s nastupima, gdje je također slab odaziv plesača. Kao rezultat nezadovoljstva ‘izrodilo’ se i pismo upućeno članovima Upravnog vijeća. Predsjednik UV Linđa Pero Milković za danas u 17 sati sazvao je sjednicu UV-a.

-Mogu potvrditi da je na adresu Upravnog vijeća došlo pismo nezadovoljnih zaposlenika. Mi danas imamo našu redovitu sjednicu i pod točkom ‘Razno’ razgovarat ćemo o primjedbama na rad gospodina Šokca. Pozvani su svi, od zaposlenika do amatera – rekao nam je kratko predsjednik Upravnog vijeća FA Linđa Pero Milković.

-Ne znam odakle vam to. To su sve tračevi. Rekla-kazala. Ne pada mi napamet na to odgovarati. Nisam upoznata s nezadovoljstvom Linđovaca. Normalno radimo, a znam što radimo. Naš posljednji nastup je normalno odrađen. Ne znam odakle ta priča. Ako je netko nezadovoljan valjda bih ja prva trebala znati detalje o tome. Ako i ima problema riješit ću ih u svojoj kući. Sigurno neću prvo s novinarima razgovarati, već sa svojim ljudima. Dosta je Linđo bio u novinama – za DuList je komentirala ove navode ravnateljica FA Linđa Anuška Matušić.

Pročitajte još

ODGODA ILI…? Propusnice za zonu oko Grada tek krajem godine, kažnjavanje od 1. ožujka

Dulist

SUTRA NA KALAMOTI u Villi Rose glazbeni spektakl koji se ne propušta

I na aerodromu se osjeća manjak radne snage, motiviraju zaposlenike izdašnim nagradama

Ivana Mijić Vulinović