Kultura

[LINĐO IDE NA TURNEJU] Novi program, kojemu se veselimo ovo ljeto, ‘premijerno’ u Austriji!

Foto FA Lindjo

Folklorni ansambl Linđo održat će krajem ožujka dva koncerta u Austriji. Prvi koncert održat će se u petak, 24. ožujka u Velikom Borištofu u organizaciji KUGA Großwarasdorf/Veliki Borištof Kulturne zadruge „KUGA“, dok će se drugi koncert upriličiti u Akzent teatru u Beču u ponedjeljak, 27. ožujka, a organizira ga Hrvatski centar – Schwindgasse Hrvatski centar Beč.

Za oba Linđova koncerta u Austriji već je moguće kupiti karte putem interneta na mrežnim stranicama www.kuga.at i www.akzent.at.

Nastupi Folklornog ansambla Linđo u Austriji poslužit će i u svrhu promocije Grada Dubrovnika na tom, za nas iznimno važnom tržištu. Naime, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, kao suorganizator boravka u Austriji, će uoči koncerta u Beču održati prezentaciju turističke ponude Dubrovnika tamošnjim turističkim novinarima i agentima, naglasili su iz ansambla.

Što se tiče samih koncerata, FA Linđo će se u Austriji predstaviti s novim programom. Tako će posjetitelji u Beču i Velikom Borištofu prvi moći vidjeti program s kojim će Linđo nastupati tijekom ove sezone. On uključuje klasike poput poskočice Linđo, Splitskih i Bunjevačkih plesova ili Valpova. Linđovi nastupi donose i uživanje u klapskoj pjesmi i tamburaškim kolima, a u novom programu donose i koreografije umjetničkog direktora Andrije Ivančana iz Zagorja i Međimurja, te u program ponovo vraćaju ‘Podravske svate’, najpoznatiju i najnagrađivaniju koreografiju hrvatskog folklora dr. Ivana Ivančana.
.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist