Grad

LIKOVNA KOLONIJA ‘ZAŠTITIMO OMBLU’ Kad se male ruke slože…

ombla rijeka dubrovacka25

Na izvoru rijeke Omble u nedjelju, 1. listopada, u organizaciji GK Komolac i DVD-a Rijeke dubrovačke, održat će se likovna kolonija od 14 do 19 sati.
Pozivaju se diplomirani umjetnici kao i umjetnici amateri, te svi ostali željni kreativnog izražavanja da se pridruže zajedničkoj akciji koja ima za cilj probuditi svijest o bitnosti očuvanja kulturne baštine i prirodnih resursa: naših izvora pitke vode, te prirodnog značajnog krajobraza Rijeke dubrovačke.
-U sklopu Likovne kolonije organizirana je posebna radionica za djecu, na kojoj će svaki sudionik/ca po vlastitom afinitetu moći izabrati želi li modelirati s glinom ili slikati akrilnim bojama na platnu ili gipsanim pločicama, te drugim likovno-skulptorskim tehnikama – pojasnili su organizatori.
Uz volonterski tim umjetnika koji će voditi radionicu, osigurani su besplatni boje i alati za rad, a parking ispred crkve Duha Sv. u Komolcu je besplatan za sve sudionike.
-Molimo da svoj dolazak najavite na email adresu katija.buslje@gmail.com s vašim imenom i prezimenom, te kontakt brojem mobitela, a najkasnije do petka, 29. rujna. Mi se veselimo Vašem dolasku, opuštenom druženju i kreativnim radovima! U 18.30 sati veliku podršku zaštiti Omble nam daje slikar Vedran Ružić čiji kratki dokumentarni film ćemo pogledati zajedno na izvoru. Ponesite duge rukave! Ako imate volje i vremena, ispecite kolač, slani ili slatki i podijelite s nama i svoja kulinarska umijeća. Mi ćemo se svakako pobrinuti donijeti nešto za gricnuti. I nazdraviti Ombli. Pozivamo i ljude koji vole muzicirati da ovu Likovnu koloniju podrže i svojom notom. Kad se male ruke slože, sve se može! – poručili su organizatori.

ombla 1

Pročitajte još

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist