Naša kreativna sugrađanka Lena Šutić Klaić i vlasnica branda Craft & Stones podijelila je s našim čitateljima recept za čokoladno cheescake jaje. Riječ je o još jednoj kreativnoj zamisli iz Lenine ‘tvornice ideja’ koja će zasigurno izazvati oduševljenje kod mališana. Videozapis nastanka ove slastice objavila je na svom Instagram profilu, a već sada ima preko 3 tisuće pregleda. Video, ali i recept možete provjeriti u nastavku.
View this post on Instagram
Recept za čokoladno cheesecake jaje
Sastojci:
Jedno veliko čokoladno jaje
6-7 keksa
1 manja kockica maslaca
1 pakiranje Philadelphije
100 ml vrhnja za šlag
Sok polovice limuna
Šećer u prahu (ja sam stavila dvije žlice, možete koliko želite, kušajte!)
Za ukrašavanje:
Sve što ‘ukradete’ djeci
Ja sam koristila mrvljene čokoladne bombone, Milka mini eggs, čips od kokosa
+ čokoladni/ karamel preljev
Pro tip:
Oprezno nožem otvorite čokoladno jaje (ako na nekom dijelu pukne, stvar će spasiti malo otopljenog maslaca koji može poslužiti kao ljepilo.
Smrviti keks i pomiješati s otopljenim maslacem. Smjesu lagano utisnuti u čokoladne polovice jaja i staviti na hlađenje 1 sat.
Za to vrijeme pripremite kremu koja ide u jaje.
Philadelphia krem sir pomiješati s 2 žlice šećera u prahu (ili više, ako želite – kušajte!), iscijediti pola limuna i dodati aromu vanilije (količina po želji). Pomiješati sastojke u kompaktnu masu pa dodati 100 ml vrhnja za šlag i miksati najvećom brzinom dok se smjesa ne stisne (najbolje provjeriti tako da zdjelu okrenete naopako, ako ništa je curi – to je to!)
Smjesu oprezno žlicom rasporediti u čokoladne polovice jaja i ohladite 1 sat. Nakon toga ukrasite po želji.
Poslužite sa žličicom.
Foto: Lena Šutić Klaić