Nastavnici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Ljiljana Prce, Ivica Eljuga i Valentino Vrdoljak, trenutno su na vinskom tečaju u Le Cordon Bleu instituciji u Londonu, a predaje im poznati sommelier Mattieu Longuere, voditelj razvoja vina institucije.
Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik objavio je kako će ovaj vinski tečaj pružit nastavnicima za dodatno razvijanje tehnika u vještinama analize i ocjenjivanja vina, a tehnike su primjena profesionalnih vještina senzorskog ocjenjivanja vina za koja se očekuje da će se naći u ponudi pića u restoranu i uloga voditelja kao kupca vina koji je zadužen za poslove s dobavljačima, obuku osoblja te sastavljanje i određivanje cijene vina.
Također, u tijeku je i prestižno međunarodno natjecanje u strukovnim vještinama – EuroSkills 2023. u Gdańsku, u Poljskoj koje će trajati do nedjelje, 10. rujna. Natječu se mladi stručnjaci iz cijele Hrvatske, a RCK DU istaknuo je sudjelovanje njihove učenice Marijane Đuke u disciplini Hotel Reception.
– Marijana je već stekla reputaciju odličnih rezultata, stoga smo uvjereni da će i ovog puta ostvariti sjajan uspjeh – naglasili su iz RCK DU na svom Facebook profilu.
EuroSkills održava se svake dvije godine te je najveći događaj u strukovnom obrazovanju i vještinama u Europi. Ove godine mladi talenti iz 32 europske zemlje okupili su se kako bi se natjecali u različitim zanimanjima, uključujući frizere, mehaničare, slastičare, zidare, računalne grafičke dizajnere, tehničare automatizacije, vodoinstalatere i mnoge druge struke. Naime, obuhvaćena su 42 različita zanimanja s 576 mladih talenata.
Izvor: Facebook/Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu