Aktualno

“Laži i obmane u vezi Pelješkog mosta”

peljeskimost

Glavni odbor Udruge Pelješki most uputio je priopćenje za javnost pod naslovom “Laži i obmane”, kojim upozoravaju na, kako ističu, laži izrečene u jednom nacionalnom dnevnom listu. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Laži i obmane

U lažima izrečenima u Jutarnjem listu od 21. rujna o.g. o navodnoj „ljutnji EU zbog pisma Dubrovačko-neretvanskog župana gospara Nikole Dobroslavića“, nije mogao proći nezapaženo vrlo uočljiv tekst podnaslova: Prikaz troškova izgradnje Neumskog koridora i Pelješkog mosta.

Ne prestaje se s guranjem ideje o NEUMSKOM koridoru kao najpovoljnijem rješenju. „Lex Perković“, Neumski koridor te ratifikacija Sporazuma o granicama s BiH iz 1999. su jedini razlozi odgađanja predstavljanja zaključaka konzultantske tvrtke STTE Consortium o najpovoljnijem rješenju povezivanja dvaju dijela Hrvatske.

Rješenje je već odavno poznato, a Vlada je jedina koja ne dozvoljava obznanjivanje istog. Jasno je i prvoškolcima kako je, prema nacionalnom, geopolitičkom i ekološkom kriteriju, Pelješki most jedino ispravno rješenje te nema cijene za trajno povezati dva dijela države preko vlastitog teritorija.

Nije slučajno da je u zadnjih dva mjeseca Premijer više puta spomenuo Sporazum o granicama s BiH iz 1999. kojega „treba“ ratificirati. Ako se ratificira taj podmetnuti sporazum (UDBA?), nema Pelješkog mosta, a to odgovorni dobro znaju. Ponovno se postavlja pitanje, kome je to u interesu i tko nama paralelno vlada? Ono što neprijatelji nisu uspjeli postići u Domovinskom ratu, pokušavaju perfidno postići u miru. Koliko nam treba za progledati?

Unatoč zdravom razumu, očekujemo, dakle, vrlo, vrlo skoro RATIFIKACIJU na dnevnom redu. Nadamo se pravovremenoj reakciji svih koji iskreno žele boljitak svojoj jedinoj domovini!
 
Za udrugu:

Glavni odbor

dr. sc. Vinicije Lupis
dr. sc. Mirna Batistić
prof. dr. sc. Nenad Jasprica”

Pročitajte još

Kaos u Zračnoj luci Split, otkazani svi letovi!

Dulist

Pronađeni Česi nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist

UKLJUČEN HELIKOPTER HRZ-A Češki državljani nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist