Aktualno

Kupari u serijalu ‘Europa iz zraka’ Natonal Geographic-a

kupari 6 1

National Geographic Channel u nedjelju je počeo s emitiranjem nove sezone serijala ‘Europa iz zraka’ (‘Europe from Above’), a u prvoj epizodi prikazuje se i prilog o Kuparima. Ovo bivše turističko naselje predstavio je Vedran Mezei, turistički vodič i autor do sada dvaju objavljenih romana.

Inače, Vedran pored obilazaka drugih povijesnih lokaliteta vodi ‘storytelling evente’ u Cavtatu i Mlinima u suradnji s turističkim zajednicama općina kao i vođene ture kroz Kupare.
Prilog je snimljen krajem ljeta prošle godine, a Kupari su prikazani kroz priču lokalnog turističkog vodiča koji smišlja novu turu i kroz razrušeno turističko naselje traži sigurnu rutu za svoje goste. Iako ovo mjesto ima jako zanimljivu i dugu povijest, nažalost nakon Domovinskog rata postalo je simbol razaranja, ali i sporosti birokracije zbog još uvijek nezapočete obnove. Upravo zbog takvog stanja ne čudi što su Kupari zadnjih godina poznati kao lokacija za snimanje filmova ili video priloga na društvenim mrežama. Ostaje nam za nadati se da će ovo mjesto uskoro dočekati obnovu svojih hotela.

Foto: Vedrane Mezei

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist