DuList IN

Kuhanje je strast!

hilton1

Neki ljudi odluče se za posao čisto iz ekonomskih razloga, neki kroz školovanje odluče čime se žele u životu, a neki od malih nogu znaju kojim poslom se žele bavit pa kroz život samo slijede svoj put i rade ono što vole.

Tu sreću, slijediti put koji je izabrao još kao dječak imao je i Christoper Gaucci, izvršni šef kuhinje hotela Hilton Imperial Dubrovnik.

Christoper Gaucci stigao je u Dubrovnik prije deset mjeseci i od tada radi kao glavni kuhar u hotelu Hilton Imperial. Kako kaže, kuhanjem se oduvijek želio o baviti. Još kao sedmogodišnjak puno je vremena provodio s mamom u kuhinji i tako se u njemu rodila ljubav prema kuhanju. Nakon završenog Studija turizma na rodnoj Malti, nastavio je stručno školovanje na institutu za strukovno obrazovanje „City and Guilds of London Institue“.

Lokalnim kuharima bih poručio da moraju puno više raditi. Mnogi mladi ljudi gledajući na televiziji neke kulinarske showove misle kako je posao kuhara jednostavna stvar, ali to u praksi nije ni malo lak posao. Predložio bih ljudima da, ako zaista uživaju u kuhanju neka to i rade, a ako ih i nije previše briga – neka prestanu

Znanja i vještine razvijao je u prestižnim restoranima s Michelin zvjezdicama gdje je učio od vrhunskog kulinarskog majstora, poznatog francuskog kuhara Raymonda Blanca. Radio je u ponajboljim restoranima diljem cijele Europe, a i šire te je dobitnik prestižnih nagrada za svoj rad. Posljednja postaja prije dolaska u hotel Hilton Imperial u Dubrovnik bio je Hiton Malta. Kada je čuo za ponudu koja mu se pružila Dubrovniku, odlučio je doći i vidjeti kako je ovdje i na kraju je ostao.

„Oduvijek me nešto vuklo ovom zanimanju i kada bih se ponovno rodila opet bih izabrala ovaj posao.“
Ankica Jaković
 

– Dubrovnik je vrlo lijep grad, pogotovo ljeti kada je živo ovdje, dok zimi nažalost grad spava. Mana Dubrovnika je u tom što je loše prometno povezan sa Europom, gdje god da putujete morate barem dva do tri puta presjedati. Možda to i jest problem zašto Dubrovnik nema turista zimi. To je grad kojeg vrijedi posjetiti i ima odlične potencijalne u daljnjem razvoju, samo se to iz meni nepoznatih razloga ne iskorištava pa grad i dalje spava zimi. Lokalni restorani se zatvaraju što nije nimalo dobro – govori Gaucci o Dubrovniku.

„Kao dijete sam se još vidjela u ovom poslu i tako sam i odlučila krenuti tim smjerom u životu.  Krenula sam s ovim poslom u Hiltonu i još uvijek sretna i zadovoljna radim tu. „
Petra Bukvić

Kako biste bili što bolji u svom poslu, morate zaista i uživati u onom što radite pa tako i Christoper uživa u kuhanju. Kako bi bio što bolji kuhar on podjednako voli i jesti i pripremati hranu, jer kaže, nisi dobar kuhar ako samo kuhaš, ti tu hranu moraš i dodirnuti, pomirisati i okusiti. Od sve hrane Christoper najviše uživa pripremajući ribu, a nije mu teško pripremati ni slastice ni ostala jela. On istinski uživa u pripremanju svih obroka i sve to radi sa velikom ljubavi prema svom poslu.
 
– Ako radiš nešto samo kako bih zaradio novac nikada nećeš uspjeti u tome. Radi to samo ako to voliš. Ako to voliš i uživaš u tom , to je jedini način kako u tom poslu možeš i uspjeti. I tek tada možeš početi zarađivati novac. Ne radi se o tom samo kod mog posla, već i kod svakog drugog, tako ne možeš bit ni doktor ni inženjer, ako zaista ne uživaš u tom.

„Cijeli svoj život radim kao kuhar i to je ono što me ispunja i ništa mi stvarno nije teško. Volim svoj posao i zato mogu i istinski uživati u njemu.“
Danijela Delić

Ako ne uživaš u tom, preporučam ljudima da to prestanu radit i nađu nešto drugo što će im bit ugodnije raditi – ističe chef Hilton Imperiala. Christoper cijeli život bavi se kuhanjem i ništa što je vezano uz taj posao nije mu teško. Ima bogato iskustvo u ugostiteljskim djelatnostima i kao takav poručio je lokalnim ugostiteljima kako puno više moraju raditi kako bi bili bolji.

„Jako sam sretan sa svojim poslom, da nisam sretan ne bih to radio. Ne možeš uspjeti u onome što radiš, ako nisi sretan sa tim.“
Christoper Gaucci

– Mnogi restorani u Dubrovniku rade isključivo radi zarade novca, a kao takvi nikada neće moći napraviti dobar posao. Takvim principom rada mogu odraditi jednu do dvije dobre sezone, ali nikako i izgraditi dobru karijeru. Dobar posao je onaj kada ti se gost ponovno vrati jer je zadovoljan uslugom, a jedino ako to zaista radite sa ljubavlju, možete i očekivati takve rezultate – poručuje Christoper Gaucci.
Ako želite upoznati šefa kuhinje hotela Hilton Imperial Dubrovnik pridružite se Hiltonovoj školi kuhanja i to Blagdanskoj školi kuhanja koja će se održati od 8. do 9. Prosinca. Dođite u Hilton i naučite pripremati blagdanske slastice koje do sada niste znali. U tome će vam pomoći i Christoperov tim u Imperialovoj kuhinji.
 
 
 
 
 
 

Pročitajte još

Nikola Batinović emotivnom izvedbom u Superstaru rasplakao Severinu

Dulist

FOTOGALERIJA Dan je savršen za šetnju po Gradu

Dulist

MLADA FOTOGRAFKINJA O PROJEKTU U TRSTENOME Leonardino dubrovačko podvodno kraljevstvo

Andrea Đurasović