Neki ljudi odluče se za posao čisto iz ekonomskih razloga, neki kroz školovanje odluče čime se žele u životu, a neki od malih nogu znaju kojim poslom se žele bavit pa kroz život samo slijede svoj put i rade ono što vole.
Tu sreću, slijediti put koji je izabrao još kao dječak imao je i Christoper Gaucci, izvršni šef kuhinje hotela Hilton Imperial Dubrovnik.
Christoper Gaucci stigao je u Dubrovnik prije deset mjeseci i od tada radi kao glavni kuhar u hotelu Hilton Imperial. Kako kaže, kuhanjem se oduvijek želio o baviti. Još kao sedmogodišnjak puno je vremena provodio s mamom u kuhinji i tako se u njemu rodila ljubav prema kuhanju. Nakon završenog Studija turizma na rodnoj Malti, nastavio je stručno školovanje na institutu za strukovno obrazovanje „City and Guilds of London Institue“.
Znanja i vještine razvijao je u prestižnim restoranima s Michelin zvjezdicama gdje je učio od vrhunskog kulinarskog majstora, poznatog francuskog kuhara Raymonda Blanca. Radio je u ponajboljim restoranima diljem cijele Europe, a i šire te je dobitnik prestižnih nagrada za svoj rad. Posljednja postaja prije dolaska u hotel Hilton Imperial u Dubrovnik bio je Hiton Malta. Kada je čuo za ponudu koja mu se pružila Dubrovniku, odlučio je doći i vidjeti kako je ovdje i na kraju je ostao.
Ankica Jaković
– Dubrovnik je vrlo lijep grad, pogotovo ljeti kada je živo ovdje, dok zimi nažalost grad spava. Mana Dubrovnika je u tom što je loše prometno povezan sa Europom, gdje god da putujete morate barem dva do tri puta presjedati. Možda to i jest problem zašto Dubrovnik nema turista zimi. To je grad kojeg vrijedi posjetiti i ima odlične potencijalne u daljnjem razvoju, samo se to iz meni nepoznatih razloga ne iskorištava pa grad i dalje spava zimi. Lokalni restorani se zatvaraju što nije nimalo dobro – govori Gaucci o Dubrovniku.
Petra Bukvić
Kako biste bili što bolji u svom poslu, morate zaista i uživati u onom što radite pa tako i Christoper uživa u kuhanju. Kako bi bio što bolji kuhar on podjednako voli i jesti i pripremati hranu, jer kaže, nisi dobar kuhar ako samo kuhaš, ti tu hranu moraš i dodirnuti, pomirisati i okusiti. Od sve hrane Christoper najviše uživa pripremajući ribu, a nije mu teško pripremati ni slastice ni ostala jela. On istinski uživa u pripremanju svih obroka i sve to radi sa velikom ljubavi prema svom poslu.
– Ako radiš nešto samo kako bih zaradio novac nikada nećeš uspjeti u tome. Radi to samo ako to voliš. Ako to voliš i uživaš u tom , to je jedini način kako u tom poslu možeš i uspjeti. I tek tada možeš početi zarađivati novac. Ne radi se o tom samo kod mog posla, već i kod svakog drugog, tako ne možeš bit ni doktor ni inženjer, ako zaista ne uživaš u tom.
Danijela Delić
Ako ne uživaš u tom, preporučam ljudima da to prestanu radit i nađu nešto drugo što će im bit ugodnije raditi – ističe chef Hilton Imperiala. Christoper cijeli život bavi se kuhanjem i ništa što je vezano uz taj posao nije mu teško. Ima bogato iskustvo u ugostiteljskim djelatnostima i kao takav poručio je lokalnim ugostiteljima kako puno više moraju raditi kako bi bili bolji.
Christoper Gaucci
– Mnogi restorani u Dubrovniku rade isključivo radi zarade novca, a kao takvi nikada neće moći napraviti dobar posao. Takvim principom rada mogu odraditi jednu do dvije dobre sezone, ali nikako i izgraditi dobru karijeru. Dobar posao je onaj kada ti se gost ponovno vrati jer je zadovoljan uslugom, a jedino ako to zaista radite sa ljubavlju, možete i očekivati takve rezultate – poručuje Christoper Gaucci.
Ako želite upoznati šefa kuhinje hotela Hilton Imperial Dubrovnik pridružite se Hiltonovoj školi kuhanja i to Blagdanskoj školi kuhanja koja će se održati od 8. do 9. Prosinca. Dođite u Hilton i naučite pripremati blagdanske slastice koje do sada niste znali. U tome će vam pomoći i Christoperov tim u Imperialovoj kuhinji.