Aktualno

Kruh poskupio, pomadore pri kraju

konzum butiga274

Jedanaesti tjedan smo u misiji potrage za jeftinom spenzom.

Posljednjih jedanaest setemana pratimo kretanje cijena osnovnih namirnica u tri najveća dubrovačka trgovačka lanca. Kako bi vaša spenza bila što je jeftinija (koliko je to moguće u današnje vrijeme) duList i dalje ide u inspekciju. Podsjetimo u naša tri najveća centra Pemo (Vukovarska), Tommy (Vukovarska ulica) i Konzum (Luka Dubrovnik) provjeravamo tako cijene kruha, mlijeka, jaja, šećera, brašna, ulja i kave, a od svih ovih namirnica odabran je po jedan artikl. Metoda odabira uvelike je ovisila o dostupnosti istog u sva tri centra zbog što bliže usporedbe, pa je kao uzorak uzet obični bijeli kruh, mlijeko Dukat 2.8 posto mliječne masti, jaja Galov (tip A/L i M/L obzirom da Pemo ima oba razreda, Tommy samo A/L, dok Konzum drži samo A/M jaja Galov), Šećer Viro 1 kg (Premier u Konzuma), brašno glatko Podravka TIP 550 1 kg, ulje Zvijezda suncokretovo 1 l, te kava Franck 175 grama. Moramo napomenuti kako se cijene kruha u trgovačkom centru Tommy odnose na pekaru Babić koja posluje u sklopu centra.

Naš barometar objavljujemo tako svaki tjedan, uz dodatak sezonskih namirnicica, ovisno o njihovom stađunu. I ovaj tjedan dodatne dvije su dinja i pomadore.

Ove setemane valja izdvojiti kako u Pema primjerice nema nikakve promjene, a kava se još uvijek prodaje po akcijskoj cijeni koja je nekada bila normalna. U Tommyja su dinje na akciji pojeftinile pola kune i prodaju se za kunu i 49 lipa, a u Konzuma je kruh poskupio za 40 lipa, a pomadore već pred krajem stađuna pa su na akciji jeftinije dvije kune nego prošlog tjedna. S druge strane dinje su ima također na akciji, ali su skuplje pedeset lipa nego prošli tjedan.

Cijelu tablicu možete pogledati u tiskanom izdanju duLista…

Pročitajte još

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist