Grad

Krenula trinaesta po redu filmska festa – DUff

duff

Projekcijom animiranog bloka filmova ‘Čarobna prijateljstva’ za naše najmlađe sugrađane, jutros je u punoj dvorani Kina Slobode započeo program ovogodišnjeg, trinaestog po redu DUff-a, filmskog festivala djece i mladih. Svečano otvaranje i službeni dio festivala predviđeni su za četvrtak, 17. listopada, kada kreću i natjecateljske, revijalne i premijerne projekcije, ali i bogat radionički program za sve generacije.
‘Kamera, akcija, rez!’ naziv je radionice igranog filma koja kreće od srijede 16. listopada za sve zainteresirane osnovnoškolce. Oni koji bi htjeli saznati kako nastaje animirani film, te kako oživjeti crteže i figurice od plastelina mogu se priključiti radionici ‘Čarolija pokreta – Stop motion animacija’ koja kreće u petak, 18. listopada. Njihove filmske uratke svi ćemo moći pogledati na velikom platnu u Kino Slobodi u nedjelju na svečanosti zatvaranja i dodjele nagrada. Želite li se igrati u kinu možete se prijaviti na ‘Escape the Cinema’ koja se održava u petak i subotu. Javite nam se na mail: mihe@kinematografi.org i budite dio dubrovačke filmske priče.
Članovi ekipe koja je snimala prvi domaći crtić u 3D tehnologiji ‘Cvrčak i mravica’ također stižu na ovogodišnji DUff, pa će se nakon projekcije filma u petak 18. listopada u 15 sati u Kinu Sloboda družiti s gledateljima i odgovarati na sve što ih zanima. Nemojte propustiti ni razgovor s redateljicom filma ‘Kraljica plesa’ Aurorom Gosse i to u subotu 19.10. u Kinu Sloboda u 16 sati.
Za one malo starije, tu je dubrovačka premijera filma ‘FRKA’, redatelja Svebora Mihaela Jelića koja će se održati u petak 18.10. u Kinu Visia s početkom u 20.30. Brojni su filmski kritičari jednoglasni u ocjeni kako je ‘Frka’ bez sumnje jedan od najboljih filmova prikazanih na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli.
U četvrtak je također na programu Cined – gledajmo zajedno, program za srednjoškolce i studente u produkciji Bacača sjenki, dok će se u petak održati radionica filmske pismenosti za profesore Film i metodika filmske edukacije o filmu.
Što se tiče natjecateljskog dijela programa ponosni smo da je ove godine preko festivalske platforme pristiglo više od 450 filmova iz cijelog svijeta, a selekcijski žiri u sastavu Domagoj Bogdan, Sunčica Fradelić i Gracija Filipović, odabrao je 52 najbolja koji će se natjecati za jednu od ukupno 10 festivalskih nagrada.
Za odluku o tome kome će otići nagrade pobrinut će se norveška redateljica Aurora Gosse, producent Dino Krpan i glumac Nikša Butijer.
U četiri dana službenog dijela DUff-a u Dubrovniku će se susresti oko 100 gostiju, djece autora, mentora, profesora iz desetak zemalja.
U nastavku pogledajte detaljan program kojeg možete pronaći i na https://duff.kinematografi.org/ , odaberite nešto za sebe, ulaz na sva događanja je slobodan.

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

BROJKE KROZ GODINE Gradska uprava s gotovo 300 zaposlenih!

‘GRAD OD RIJEČI’ Inspirativna predavanja, predstavljanje knjiga i poezije

Dulist

RAZGLEDNICA IZ GRADA Jugo donijelo smeće

Dulist