Grad

Kreće izgradnja igrališta na Šipanu

Igraliste Sipan ugovor2

Gradonačelnik Mato Franković potpisao je u ime Grada Dubrovnika ugovor za gradnju dječjeg igrališta u mjestu Suđurađ na otoku Šipanu s izvođačem Platanus d.o.o. i direktorom Darijom Trojanovićem, javljaju iz Grada Dubrovnika.

Radovi se odnose na izvedbu I. faze igrališta Suđurađ na nekretnini ukupne površine 1705 metara kvadratnih, a koja je Gradu u svrhu uređenja sportskog i dječjeg igrališta prethodno ustupljena Odlukom Vlade Republike Hrvatske o darovanju nekretnine.

Igralište, namijenjeno djeci od 2 do 12 godina, opremit će se penjalicom sa zidom za penjanje, ljuljačkom s košarom i velikim toboganom. Postavit će se koš i klupice, ugraditi dva stupa javne rasvjete s LED reflektorima i ograditi ogradom. Parcela će se hortikulturno urediti te ugraditi sustav navodnjavanja za zalijevanje biljaka. Rok za završetak radova je 90 dana od dana uvođenja u posao.

Za ovu prvu fazu Gradu Dubrovniku prethodno su, kroz Program razvoja otoka u 2023., odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 76.000,00 eura. Vrijednost danas potpisanog ugovora je 146.348,45 eura, uključujući PDV. Predmet II. faze projekta odnosi se na uređenje parka i izvedbu sportskog igrališta uz dječje igralište na istoj parceli.

-Grad Dubrovnik ovim nastavlja kontinuirana ulaganja u dječja i sportska igrališta na području čitavog grada. Upravo se završava igralište u Šumetu, a tijekom iduće godine planira se još nekoliko novih: dječja igrališta Ploče iza Grada, Riđica i Ljubač, u okviru izglasanih projekata participativnog budžetiranja, potom malo sportsko igralište u Rožatu pored samostana i boćarska dvorana u Gospinom polju, za koju je u proračunu za 2024. predviđeno 200.000 eura. Ujedno će se na obnovu postojećih dječjih i sportskih igrališta utrošiti 250 tisuća eura, čime se sredstva planirana za ovaj program povećaju za 56,97 posto u odnosu na tekuću godinu – ističu u priopćenju.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist