Aktualno

KREATIVNO LJETO U BLATU Svjetleći crteži, Blue-Bot robot i mBot softver

radionice robotika kreativno ljeto blato 0

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura održali su u ponedjeljak 24. srpnja i utorak 25. srpnja 4 radionice robotike, u galeriji Nataše Cetinić (Kulturni centar Blato) u sklopu Kreativnog ljeta u Blatu.

Oba dana održane su po dvije radionice – za mlađe svjetleći crteži te robotika i programiranje bez ekrana pomoću Blue-Bot robota i mBot robotika, a za starije ‘Mali inženjeri’.

Na radionicama svjetlećih crteža polaznici su spajali jednostavni strujni krug sa svjetlećim diodama, bakrenom trakom i baterijom te su svoje radove ponijeli sa sobom. Pomoću Blue-Bot robota djeca su programirala bez korištenja ekrana, na način da su Blue-Bot robotu davali naredbe koristeći tipke na robotu, prema kojima se on kreće do željenih polja.

Pomoću softvera za programiranje mBot-a polaznici su određivali kretanje robota, rad motora, uključivanje i isključivanje svjetlećih dioda te izvršavanje radnji temeljem očitanja senzora. Uz edukacijske setove ‘Mali inženjeri’, polaznici su razvijali motoričke sposobnosti i kreativnost kroz gradnju raznovrsnih motoriziranih modela od kockica, kao što su ptice, auta, ribe, dinosauri, sateliti, avioni, i mnogi drugi.

Pročitajte još

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

MORE U DUBROVNIKU NA 29.7 STUPNJEVA Novi hrvatski rekord

Dulist