Aktualno

KRATKO, ALI JAKO Potres jačine 4.0 po Richteru zatresao Dubrovnik

Fz15FK4WAAAxck2

Malo prije 6 sati ujutro ovog petka, kratak, ali jak potres zatresao je dubrovačko područje te probudio brojne stanovnike. Prema prvim informacijama koje donosi EMSC, riječ je o potresu jačine 4.0 s epicentrom nedaleko od Dubrovnika. ‘Kratko, ali jako’, Dobro udarilo’, Dosta jako, par sekundi’, ‘Jak udar’, samo su neki od dvjestotinjak komentara na EMSC-u koje su napisali svjedoci potresa većinom s dubrovačkog područja.

Seizmološka služba: ‘Prilično jak potres kod Dubrovnika’
Seizmološka služba Hrvatske oglasila se kratkim izvješćem o potresu na svojim stranicama. Ističu kako su seizmografi Seizmološke službe jutros zabilježili ‘prilično jak potres’ u 5 sati i 54 minute s epicentrom nedaleko Dubrovnika. Magnituda potresa iznosila je 4.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na V stupnja EMS ljestvice, ističu u izvješću.

Crveni križ: ‘Pretjerani strah nije koristan’
Dubrovački crveni križ osvrnuo se na potres na društvenim mreažama. Naglašavaju kako ‘pretjerani strah nije koristan, ali dobra pripremljenost jest’, stoga su objavili nekoliko korisnih uputa koje donosimo u nastavku.

potres crveni kriz 2

potres crveni kriz 1

 

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist