Aktualno

“Konkurencija jedva čeka Vlahušićev biser”

andro vlahusic 003

Predsjednik Bloka umirovljenici zajedno Milivoj Špika uputio je priopćenje za javnost povodom izjave gradonačelnika Vlahušića o kažnjavanju svih onih koji samo šetaju Stradunom, a ništa ne plaćaju. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Gospar Andro Vlahušić i Kukuriku vizija razvoja turizma u Dubrovniku

Budući smo država koja si voli tepati da smo važna turistička destinacija, što u nekim našim „okvirima“ doista i jesmo, nemalo smo se iznenadili  izjavom gradonačelnika Dubrovnika gospara Andra Vlahušića koji se u buduće namjerava obračunati sa kako kaže onima koji Dubrovnikom  „samo šetaju a ništa ne troše“ izrekavši tako "Bit će penalizirani svi oni koji samo šetaju Stradunom, a ništa ne koriste i ne plaćaju".

Kako je navedenu izjavu prenijelo nekoliko hrvatskih medija, a isto izrečeno u emisiji na lokalnoj TV, više ju nije moguće izbrisati kao ni štetu koji će takvom nebulozom zasigurno prouzročiti, posebno jer naši turistički konkurenti jedva čekaju svaki ovakav „biser“. Kako mu ni to očito nije bilo dovoljno već su najavljena i udvostručenja cijena za korištenja javnih toaleta kao i „putarina“ na određenim pravcima unutar Dubrovnika koje nadilaze i one iz najcrnjih viceva.

I sve to samo kako bi se gradska blagajna napunila i bila u mogućnosti hraniti gladna usta sve više onih koji očito ništa pametnije nisu u stanju ni smisliti doli kako onemogućiti dolazak onih koji se Dubrovnikom misle samo šetkati a da ništa ne žele potrošiti.

Zločesti bi sada kazali kako se sve navedeno ne odnosi na goste sa „stranim putovnicama“ već samo na neke domaće ili one druge, isto tako „domaće“ koji često samo vikendom preko nekoliko brda skoknu malo na dubrovačke ili obližnje plaže našeg plavog mora,…. a onda kada su već tu, neki od njih već potrošivši i ono sitno što su imali ipak malo skoknu i do Straduna, mnogi i samo da bi uradili nekoliko fotki za sjećanje ili slično, a drugi puta možda i kavicu popili, a neki čak i nešto prezalogajili….. ali da samo šetkaju i ništa ne potroše, e to kako je „gospar“ Andro Vlahušić najavio više neće moći.

Kako će se ova najava gradonačelnika uopće izvesti još nije poznato niti objašnjeno zainteresiranom puku kao ni potencijalnim gostima koji će po samoj najavi moguće je prilikom izlaska iz gradskih zidina komunalnom redaru ili nekom drugom zaduženom za kontrolu „nepoćudnih gostiju“ morati obvezno pokazati neki od računa izdanih u gradu jer u protivnom nema druge no im na licu mjesta naplatiti  „dokonu šetnju“.

Mali problem će nastati tek ako se pokaže da neki od gostiju nemaju novca?! Nije naime jasno što sa njima, no uopće ne sumnjamo da i za to gospar Andro nema isto tako dobro rješenje…. Možda bi ih mogao i utamničiti sve dok grad ne uspije naplati svoja potraživanja od prijatelja ili pak obitelji tih nepoćudnih odnosno niškoristi „gostiju“.

A kako će u gosparevu naumu i istoj priči proći oni koji imaju nekih problema sa mjehurom to će samo oni znati???  …. jer svaki odlazak u javni WC koštati će ih 10,00 kuna?! Možda je ipak mali paradoks što će samo primjera radi za cijenu korištenja gradskog WC u nekim drugim objektima, kafićima i sl.  uz naručenu kavicu dobiti naravno i besplatno korištenje sanitarnog čvora,… no što ako?!?!…. dalje je ipak bolje i ne razmišljati jer možda osim gradonačelnika u Dubrovniku ima još sličnih „genijalaca“ sa isto tako genijalnim „poslovnim idejama“…

Gosparu Andriji uz dosadašnje bisere za potpuno novu afirmaciju Dubrovnika nedostaju još samo ona dva luđaka, onaj zagrebački „bombaš“ i trogirski „komandir“ i eto gospara Vlaha i Dubrovnika u tili čas na naslovnicama svih svjetskih medija…

Tko zna, i u svijetu se stvari mijenjaju jer su izgleda razni luđaci i redikuli sve više IN.
 
Predsjednik  BUZ
Milivoj Špika prof.“

Pročitajte još

(FOTO) Premijera Vojnovićevog ‘Ekvinocija’ na Dubrovačkim ljetnim igrama

Dulist

Od utorka jeftinije gorivo

Dulist

TAKSISTI HUMANITARCI Novo udruženje Taxi i Uber vozača Grada Dubrovnika

Dulist