Sport

Konjuh u polufinalu US Opena!

konjuh usopen 01

Mlada dubrovačka tenisačica Ana Konjuh plasirala se u polufinale juniorskog Grand Slam turnira US Open, nakon što je u meču četvrtfinala svladala Amerikanku Louisu Chirico sa 6:3 i 6:2.

Meč je bolje otvorila Chirico breakom, ali druga juniorka svijeta vraća se u četvrtoj igri te radi seriju do 5:2, potom dolazi i do 6:3 za prvi set nakon 35 minuta. U drugom setu Dubrovkinja dvaput oduzima servis Amerikanki i odlazi na 4:0 te tu razliku održava do kraja seta nakon 29 minuta.
 
Konjuh će u polufinalu igrati protiv 11. nositeljice Japanke Hibi, koja je, pomalo iznenađujuće, izbacila treću nositeljicu, Čehinju Siniakove, sa 6:2 i 7:5. Vrijedi dodati kako je iz turnira ispala i prva nositeljica, Švicarka Bencic, ove godine pobjednica juniorskog Roland Garrosa i Wimbledona. Nju je sa 6:4 i 6:2 izbacila sedma nositeljica, Njemica Antonia Lottner. Lottner će za protivnicu u polufinalu imati 15-godišnju Amerikanku Tornado Aliciu Black, koja je bila bolja od Bjeloruskinje Shymanovich sa 7:6(3) i 6:4.

Upravo će s Lottner Konjuh kasnije večeras u turniru parova igrati polufinalni meč protiv švicarsko-španjolskog para Bencic/Tormo, inače trećih nositeljica. Konjuh i Lottner su druge nositeljice turnira.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist

Ministarstvo: Hrvatski vaterpolisti neće igrati u Kotoru dok bazen nosi ime zapovjednika straže logora Morinj

Dulist

NEMA KVALIFIKACIJA Prijave za Divlju ligu do 3. kolovoza

Dulist