Županija

Konavle i Baranja u zagrljaju sv. Martina

agroturizam konavle baranja 6

Baranjska večer u Konavlima, uz predstavljanje slavonske i baranjske etno baštine, eno-gastro ponude i nastup nezaobilaznih tamburaša, održana je proteklog vikenda u Vinskom baru Malvasija Karaman.

Agroturizam Konavle je svojim partnerima i prijateljima iz Slavonije i Baranje organizirao edukacijsko putovanje u Konavlima, gdje su poduzetnici iz Slavonije i Baranje, među kojima su bili prisutni i predstavnici Grada Belišća i TZ Grada Belišća, zatim Belja, LAG Karašica, i ostalih, imali priliku posjetiti veći broj konavoskih agroturizama te se educirati i steći nova vrijedna znanja i iskustva.

Središnji dio ove posjete upriličen je u vinskom baru Malvasija Karaman gdje je najprije bio održan okrugli stol na temu „Razvoja ruralnog turizma u Konavlima i Baranji uz mogućnosti suradnje“. Sudionici okruglog stola, uz članove Agroturizma Konavle, bili su predstavnici lokalnih institucija, lokalne samouprave, turističkih agencija i obrazovnih institucija.

Nakon okruglog stola uslijedilo je druženje u opuštenoj atmosferi uz brojne posjetitelje i uz tamburaše, a gosti su predstavili svoje etno baštinu, slavonska i baranjska vina te delicije s naglaskom na čobanac.

– Agroturizam Konavle ovim putem zahvaljuje članovima i svima koji su bili uključeni u organiziranje ovog trodnevnog programa za goste sa sjeveroistoka Hrvatske, a ovaj događaj predstavlja nastavak stalne suradnje Istre, Konavala i Baranje prigodno nazvane IsKon Bar, i kojoj je cilj predstaviti javnosti ove tri destinacije izvrsnosti u ruralnom turizmu – ističu organizatori.

Pročitajte još

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist