Sport

KONAVLE 100 KM Nedjelja je dan za bicikliranje!

Konavle 100 km utrka 3

Biciklistički klub Konavle 6. studenog u Konavlima organizira petu Rekreativnu utrku ‘Konavle 100 km’.

Utrka će kao i prošlih godina biti kružnog formata sa startom i ciljem u Grudi, a voziti će se magistralom od Grude, kroz Čilipe do Zvekovicu , potom cestom kroz Konavosko polje (kroz Karljevu, Pridvorje, Lovorno i Ljutu) do Grude. Očekuje se da će na rekreativnoj utrci nastupiti oko 150 sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Prijave za utrku i preuzimanje brojeva za sudionike i pratnju (ako je ima) odvijati će se na Grudi (križanje prema Konavoskim dvorima) od 8:30 h do 9:30 sati. Sudionici će se moći natjecati u kategorijama sport (četiri kruga ukupne duljine 120 km), classic (dva kruga ukupne duljine 60 km), te rekreacija (samo za MTB bicikle jedan krug duljine 30 km, a kategorija je namjenjeno svim osobama koji se prvi put žele okušati u biciklizmu).

Svi sudionici moraju nositi zaštitne kacige tijekom cijele utrke. Preporučena dobna granica za maloljetnike je 16 godina. Svi sudionici mlađi od 18 godina dužni su donijeti pisanu izjavu roditelja/skrbnika o suglasnosti za nastup na rekreativnoj utrci, dok maloljetnici mlađi od 16 godina mogu nastupiti isključivo uz pratnju roditelja/staratelja. Sudionike će tijekom rekreativne utrke pratiti motorna pratnja, na svakom križanju će se o sigurnosti sudionika brinuti volonteri, dok je osigurana i hitna medicinska pomoć.

Kortizacija u iznosu od 100 kuna plaća se za kategoriju classic ( 60 km) i kategoriju sport (120km), dok za rekreativnu utku od 30 km stoji 50 kuna. Svi koji žele sudjelovati a nemaju bicikl klub na raspolaganju ima 20-ak bicikla, ali je potrebno se prije najaviti mailom: b.k.konavle@gmail.com ili bk_konavle@yahoo.com.

Svi sudionici će na poklon dobiti majcu utrke te druge prigodne darove, dok je nakon završetka utrke za sve sudionike osiguran je ručak, pišu iz BK Konavle.

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist