Aktualno

Komemoracija za gospara Lukšu Lucianovića u utorak na Kampusu

predstavljanje knjige luksa lucianovic 23

Komemoracija u spomen na mr.sc. Lukšu Lucianovića, dugogodišnjeg turističkog djelatnika i jednog od naših najvećih stručnjaka iz ovog područja, održat će se u utorak, 22. ožujka 2022. u 12 sati u zgradi kampusa Sveučilišta u Dubrovniku (stara bolnica) na adresi Branitelja Dubrovnika 41.

Lukša Lucianović napustio nas je u 84. godini života. Rođen je u Dubrovniku 6. srpnja 1938. godine. Ekonomski fakultet završio je u Zagrebu, a magistrirao je 1978. godine u Dubrovniku s temom ‘Ekonomika i organizacija turističkog poslovanja’.

U Hotelijersko-turističkom poduzeću ‘Dubrovnik’ bio je zaposlen kao šef recepcije hotela ‘Stadion’ i ‘Excelsior’, a kasnije i kao direktor hotela ‘Dubrovnik Palace’ te zatim hotela ‘Excelsior’.

Od 1993. god. pa do odlaska u mirovinu radio je u Turističkoj zajednici grada Dubrovnika kao direktor ureda te u Odjelu za marketing.

Od samog početka svoga rada, bavi se raznim pitanjima iz područja turizma i ugostiteljstva, analizirajući praktičnu primjenu turističko ugostiteljskih usluga, dopunjujući ih raznim novitetima, koji su se u praksi pokazali potrebnim. Sudjelovao je u izradi mnogih ekspertiza, studija i razvojnih planova iz područja turizma, ugostiteljstva i poduzetništva. Izlagao je na brojnim stručnim i znanstvenim skupovima te objavio niz knjiga, priloga i članaka u časopisima i publikacijama. 1981. je odlikovan Ordenom za rad sa srebrenim vijencem. Bio je osnivač i predsjednik Udruge za očuvanje tradicije dubrovačkog turizma „Dubrovački izlog“ te vodio istoimeni turistički portal. Obnašao je dužnost predsjednika županijskog povjereništva Sindikata umirovljenika Hrvatske. Bio je kolumnist Dubrovačkog vjesnika i Glasa grada te dugogodišnji suradnik na Radio Dubrovniku.

Svoje znanje nesebično je prenosio na nove generacije. Bio je vanjski suradnik i predavao u Turističkoj školi u Dubrovniku, na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku, na Veleučilištu u Splitu, na Veleučilištu u Dubrovniku na studiju Menadžment u turističkoj destinaciji te kao gostujući predavač na Sveučilištu Libertas u Dubrovnik.

Živio je ‘burno’, a otišao tiho i iza sebe ostavio duboke i neizbrisive tragove.

Hvala mu za sve što je učinio za naš Grad.

Počivao u miru

Pročitajte još

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist