Aktualno

KOLONE NA GRANICAMA U Hrvatskoj boravi 163 tisuće turista

Capelli Mato Izjave 5

U Hrvatskoj boravi 163 tisuće gostiju, a prema sustavu eVisitor, samo jučer registriralo se oko 34 tisuće turista, od kojih 24 tisuće stranih. Potvrdio je za HTV ministar turizma Gari Cappelli.

-Dnevni rast je 30-40 tisuća. Na današnji dan imat ćemo rast oko 60-70 tisuća što je dvostruko više nego ovih dana – rekao je ministar turizma Gari Cappelli u Temi dana, dodavši da najveći broj gostiju idu prema Primorsko-goranskoj županiji, Istri i jedan dio prema Zadarskoj županiji.

– 18 posto turista je u hotelima, a oko 37-38 posto su podijelili kampovi i privatni smještaji – rekao je dalje ministar te istaknuo da imaju najavu da će od 20 najvećih mega jahti koje trenutno plove svijetom, njih deset doći u Hrvatsku.

– Početkom srpnja otvorit ćemo i preko 70 avio linija. Neke će i više puta dnevno i tjedno prometovati sa svim zemljama u Europskoj uniji, ali i izvan. Imat ćemo preko 32 linije tjedno za Frankfurt koji nam je bitan jer je sjecište svih puteva – rekao je.

S obzirom na epidemiološko stanje, rekao je kako se razgovaralo o pojačavanju turističkih ambulanti u svim mjestima, pogotovo gdje ima veći broj turista.
Zbog provjera na graničnim prijelazima sa Slovenijom, navodi HRT, stvaraju se kolone, dok je zbog epidemiološke situacije u Srbiji i BiH, hrvatska policija postrožila mjere na graničnim prijelazima s tim zemljama.

Pročitajte još

UDARAN VIKEND Prometni kolaps u gradu, stanje na autocestama ništa bolje

Dulist

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

Dulist

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist