Aktualno

KOLARINI SE OPROSTILI OD GOSPOĐE AURELIJE BEBE NADILO ‘Hvala za sve predivne trenutke’

Aurelija Beba Nadilo 6

Napustila nas je gospođa Aurelija Beba Nadilo, od koje su se oprostili njeni Kolarini.
-Hvala joj za predivne trenutke koje smo dijelili, otpjevane pjesme, ispričane viceve i duhovitost kojom nas je obasipala. Uvijek ćemo je pamtiti i prepričavati naše zajedničke zgode. Počivaj u miru draga naša Aurelija, vole te tvoji Kolarini – oprostili su se od svoje Kolarinke.
Inače, gospođa Nadilo rođena je 2. prosinca 1940. u Šibeniku. Djetinjstvo, kao i mladost, sve do završetka srednje škole poradi prerane smrti roditelja provodi u domovima uz stalne kontakte s obitelji u Dubrovniku. Svoju životnu priču pretočila je i u roman ‘Pet plus jedan’, što je bio povod za naš razgovor s njom, kojeg smo objavili prije nešto malo više od godinu dana. Autobiografski roman podijeljen je u poglavlja koja bilježe sve domove u kojima je bila nakon smrti roditelja.
– Autobiografiju sam napisala jer je cijeli život ‘u meni’, pa sam rekla, ma hajde, idem ju staviti na papir. Kad sam počela pisati i nakon što sam napisala, recimo, dvije trećine ravnateljica je rekla: ‘Ovo mora ugledati svjetlo dana, mora se to objaviti…’ Iskreno, malo mi je bilo neugodno – rekla nam je tada skromno gospođa Beba.
Tijekom života, još od rane mladosti je pokazivala izrazitu sklonost za umjetnost, kako književnu tako i likovnu. No glazba je također bila dio njene osobnosti, kao i gluma. 2011. godine učlanjuje se u glumačku družinu Arijel, potom u Kolarin. U Kolarinu provodi dvije godine. Nastupala je u sljedećim predstavama s Arijelom: Kazališnom satu, Hajdemo skakati po oblacima Sve o ženama. Sa KD Kolarin: Šporka kanasta i Škerac sa Svete Marije.
2015. godine izdaje zbirku poezije Kolajna od uspomena koju financira KD Kolarin. 2020., 2021., 2022. svoju poeziju i prozu Dubrovačkom spomenaru Udruge samostalnih umjetnika Dubrovnik AB. 2022. izdaje roman Pet plus jedan. Povremeno je pisala kratke dramske prikaze za Domus Christi.

Pročitajte još

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist