Zanimljivosti

Koja krvna grupa je ‘najjača’ kada je u pitanju stres?

krv darivanje
Kako ćete se nositi sa stresom ovisi i o tome koja ste krvna grupa, nasljedna i nepromjenjiva karakteristika ljudi.
Daje dublji uvid u našu genetiku, pomaže u određivanju najzdravijeg načina prehrane, i najbitnije, što nam poznavanje krvne grupe može spasiti život.
 Naime, znanstveno je dokazano da osobe s krvnom grupom A najgore podnose stres, a to je zato jer imaju višu razinu kortizola u krvi, hormona odgovornog za osjećaj stresa, što znači da su podložnije stresu od osoba drugih krvnih grupa .Osobama s krvnom grupom A preporučaju se umirujuće fizičke aktivnosti poput tai chija i joge koje snižavaju razinu kortizola, te korištenje  prirodnih  suplemenata, poput bosiljka, magnolije, glutamina i vitamina C.
Osobe s krvnom grupom 0, pokazala su istraživanja, pak najbolje podnose stresne situacije, ali isto tako im treba pomoć da iz tijela izbace hormon kortizol. U tome će im najbolje pomoći energična tjelovježba koja će ekspresno ukloniti osjećaj stresa. Za najbolje rezultate potrebna je aerobna aktivnost trideset do četrdeset pet minuta najmanje četiri puta tjedno.
Osobama s krvnom grupom B najviše pašu joga i drugi blaži oblici tjelovježbe, dok pojedinci s krvnom grupom AB najbolje funkcioniraju kada je njihova dnevna rutina uravnotežena, bez prevelikih oscilacija osjećaja stresa.

Pročitajte još

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1687. Umro vjerski pisac i pjesnik Bernard Đurđević

Dulist