Crna kronika

Kod 18 osoba pronađena droga – marihuana, kokain, amfetamin…

policija amfetamin droga

Tijekom proteklog vikenda policija je kod 18 osoba pronašla drogu. Kako javljaju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, radi se o 9 hrvatskih i 9 stranih državljana kod kojih je droga najvećim dijelom pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima te na području Ploča, Dubrovnika i Lastova.
Sva pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani prekršajno su sankcionirani po Zakonu o suzbijanju droga ili su kazneno procesuirani po Kaznenom zakonu.

Pretragom stana u Pločama pronađene razne vrste droga
Pretragom stana 38-godišnjeg hrvatskog državljanina u Pločama pronađena je digitalna vaga s tragovima droge i manja količina marihuane, mateamfetamina i kokaina koja droga je bila pakirana u više manjih pakiranja i namijenjena daljoj preprodaji.

U Ublima na Lastovu 35-godišnjak zatečen s većom količinom marihuane
Tijekom poslijepodnevnih sati u petak, 23. kolovoza, u Ublima je kod 35-godišnjeg hrvatskog državljanina pronađeno 210 g marihuane za koju drogu se sumnja da je bila namijenjena daljoj preprodaji.

MCGP Klek: Graničnom kontrolom pronađena marihuana i amfetamin
Ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Klek u ranim jutarnjim satima jučer, 25. kolovoza pristupilo je osobno vozilo BiH nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin BiH. Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku vozilo je, u suradnji s djelatnicima Carine, pretraženo te je pronađeno 87,4 g marihuane, gotovo 53 g amfetamin-speeda i manja količina konoplje za koju drogu je utvrđeno da pripada njegovom suputniku, 30-godišnjem državljaninu RH.
Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja sva trojica hrvatskih državljana su kazneno prijavljeni za kazneno djelo neovlaštene proizvodne i promet drogama.

Pročitajte još

MORA ISKEŠATI 4.510 EURA Vozio motor pijan i bez kacige, s poništenom vozačkom…

Dulist

Tri osobe ozlijeđene u nesreći u Stablini, jedno vozilo izletjelo s ceste

Dulist

DOLIJALI DUGOPRSTIĆI Jedan ‘operirao’ po plažama, drugi provalio u ugostiteljski objekt

Dulist