Sport

KOBEŠĆAK USUSRET OLYMPIACOSU ‘Ovo je jedan izazov za nas’

jug pressica 6

Povodom utakmice osmog kola LEN Lige prvaka protiv Olympiacosa, koja je na rasporedu u srijedu 7. veljače, u prostorijama VK Juga CO održana je press konferencija.

Na konferenciji su govorili trener prve momčadi Vjekoslav Kobešćak, kapetan Marko Bijač te Xavi Garcia.

– Prošao je prvi dio natjecanja u skupini i slobodno možemo reći kako nismo zadovoljni trenutačnim plasmanom niti osvojenim brojem bodova – istaknuo je na samom početku svog obraćanja Vjekoslav Kobešćak te dodao kako ako to žele promijeniti, treba im ‘pobjeda protiv Olympiacosa’.

– Ili bolje bolje reći pobjede u nastavku natjecanja. Protiv Olympiacosa je to u svakom slučaju najteže. Odigrali smo jednu utakmicu protiv njih prije desetak dana koja je otišla na njihovu stranu. Čini mi se kako smo imali priliku dovući utakmicu u našu korist, kao i u svim utakmicama ove sezone u Ligi prvaka koje smo izgubili, no to nismo iskoristili. Nismo dovoljni zreli u ovoj sezoni za takve pothvate – rekao je Kobešćak te je istaknuo kako će utakmica u Gružu biti još ‘teža nego što je bila u Ateni’.

– Ovo je jedan izazov za nas kako bismo se posložili i bili bolji nego prije – kazao je Kobešćak te dodao kako je Jugova igra nakon zimske pauze u ‘uzlaznoj putanji’.

– Nažalost, nismo nagradili sami sebe jednim dobrim rezultatom u Ateni. Ni tamo nije bilo sve loše s naše strane, bilo je i dobrih stvari koje moramo nadograđivati dalje. Stvar je da se postavimo mentalno drukčije prema svim tim izazovima. Evidentno je kako smo u ključnim trenucima utakmice u određenoj blokadi, kočnici… Naknadnom analizom utakmice došao sam do saznanja kako smo imali 9 izbačaja u nizu – rekao je Kobešćak te komentirao činjenicu kako je u Ateni bilo čak 29 isključenja rekavši kako je to bilo ‘pretjerivanje’.

Najbolji vaterpolist Europe i kapetan Marko Bijač istaknuo je kako su se za ovu utakmicu dobro pripremili, i fizički i psihički.

– Sigurno je kako očekujem iznimno tešku utakmicu. Mislim kako Olympiacos ima prostora za odigrati kvalitetnije nego u Ateni, no sigurno je kako će s naše strane biti potrebna dosta bolja igra. Ova utakmica ovisi o više stvari, prvenstveno o sudačkom kriteriju, kvaliteti obrane koju ćemo uspjeti odigrati. Igrali smo više puta s njima te možemo reći kako su to bile fizički naporne utakmice, a takvu utakmicu očekujemo u srijedu – rekao je Bijač i istaknuo kako se nada da će drugi krug Lige prvaka otvoriti uspjehom.

– Potreban nam je jedan kontinuitet igre kroz cijelu utakmicu kako bismo pobijedili jednog ovakvog protivnika – kazao je Bijač.

Xavi Garcia je rekao kako ne mogu biti zadovoljni trenutnim stanjem, no moraju ostati – pozitvni.

– Bit će teško. Svaka utakmica je važna, no ovu smatramo finalnom, kao i svaku iduću. Moramo se skoncentrirati i igrati jaku obranu. Bitno je da nam ne ‘pada’ igra i da držimo ritam cijelu utakmicu – rekao je Garcia.

Vrijedi dodati kako su pozdravili i mlade igrače iz vaterpolskog kluba Marsonia koji su došli u Dubrovnik na petodnevni trening što je dokaz dugogodišnje dobre suradnje između ova dva kluba. Jedan od razloga njihovog dolaska je i utakmica protiv Olympiacosa u kojoj našim Jugašima želimo puno sreće!

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist