Grad

KLJUČNI DOKUMENTI Evo kako su oštećeni JK Orsan i VK Neptun!

orsan marina0001

Na sinoć održanoj izvanrednoj skupštini Jedriličarskog kluba Orsan donesena je odluka o pokretanju tužbe pred Upravnim sudom u Splitu s ciljem rušenja građevinske dozvole, koju je tvrtci Laguna trade Franja Pašalića izdalo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Iako nisu mogli doći do teksta građevinske dozvole sa svim prilozima, iz Orsana i Neptuna svoju tužbu temelje na Studiji utjecaja na okoliš projekta Marine Gruž, čije ključne djelove možete pročitati u fotogaleriji.

Orsan i Neptun građevinsku dozvolu osporavaju zbog nekoliko razloga, od kojih su najozbiljniji gradnja mosta na izlazu iz hangara, koridor od ulaza na malom istezalištu do ljetnih vezova kojim bi trebala prometovati vozila na električni pogon, preklapanje plovnih puteva zbog kojeg neće biti moguće pristupiti pumpi niti će se plovila moći zaobići.

U samom zaključku Studije, koju je po narudžbu tvrtke Laguna trade izradio Građevinski fakultet u Zagrebu, stoji kako dio zahvata ulazi u koncesiju JK Orsan, a uz to UPU-om se uvjetuje selidba VK neptuna u Solitudo, što nije učinjeno.

Pročitajte još

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist

ZAHVALNICE ZA VJERNOST Francuska obitelji Cailliot 20 godina ljetuje u obitelji Njirić u Zatonu

Dulist