DuList IN

Klape Skontradura i Šufit najbolje na drugoj izbornoj večeri Omiša!

skontradura klapa omis 2016 1

Muška klapa Šufit iz Splita i ženska klapa Skontradura iz Dubrovnika proglašene su najboljima na drugoj izbornoj večeri 50. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. 

Druga večer održana je ovog petka u Omišu gdje su na Trgu Stjepana Radića (“mala pjaca”) nastupile klape Šufit (m)-Split, Narenta (ž)-Mostar (BiH), Kaše (m)-Dubrovnik, Munita (m)-Zadar, Skontradura (ž)-Dubrovnik, Jacera (m)-Šibenik, Amfora (ž)-Dubrovnik, Krunik (m)-Kučine, Diva (ž)-Široki Brijeg (BiH), Bošket (m)-Zagreb, Filip Dević (m)-Split i Kožino (m)-Kožino.
Prema ocjenama stručnog povjerenstva koje je radilo u sastavu: prof. Rajmir Kraljević, Mićo Friganović, prof. Velebit Veršić, dr. Ivana Tomić Ferić i mr. Marijo Krnić najbolja je kod muških klapa bila splitska klapa ŠUFIT, a kod ženskih klapa SKONTRADURA iz Dubrovnika.
Treća i posljednja izborna večer na programu je u subotu 9. srpnja u 21 sat na trgu Stjepana Radića, nakon koje će biti poznati sudionici završnih večeri jubilarnog 50-tog Festivala dalmatinskih klapa u Omišu.

Izvor: www.fdk.hr

Pročitajte još

[RAZGOVOR] Leona Miletić-Dri: Ljubav prema glazbi naslijedila sam od babe Đoke

Maris Guca

Dođite u Slano na ‘Wine & Fish Street Food Night’!

Dulist

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist