DuList IN

KLAPA KAŠE U PARČEVOJ CRKVI Veličanstvena izvedba Mise sv. Vlaha

Misa Svetog Vlaha Kase 1

Klapa Kaše praizvela je u subotu navečer u Parčevoj crkvi ‘Misu sv. Vlaha’,  koju je skladao Vicko Dragojević. ‘Misa’ je a cappella koncertno djelo od 9 stavaka, skladano za mušku klapu, odnosno muški zbor.

Misa je, rekao je Vicko Dragojević nedavno za DuList, skladba – koncert, a napisana je isključivo za a cappella pjevanje za muški zbor, odnosno klapu. Kako za njega blagdan sv. Vlaha nije samo crkveni dan, već i svjetovna manifestacija, po kojoj je Dubrovnik poznat diljem svijeta, obol njegovom obilježavanju rado je dao. ‘Sveti Vlaho je Dubrovniku sve. Za svakog Dubrovčanina on je naš zaštitnik, njemu se molimo, od njega tražimo, od njega očekujemo, prema njemu se ravnamo, njemu se obećavamo’, poručio je autor skladbe Dragojević.

Misa je kako smo već istaknuli, koncertno djelo podijeljeno na devet stavaka: ‘Ti si duša grada’, Gospode, ‘Smiluj se’, ‘Slava bogu na visini’, ‘Vjerujem’, ‘Svet, Svet’,’Oče naš’,’Jaganjče božiji’, ‘Kruše sveti’ i ‘Dah tvoj krije bijeli kamen’.

Koncertna praizvedba ‘Mise sv.Vlaha”’održana je se u sklopu festivala Festa 2020, večer uoči početka proslave blagdana dubrovačkog parca, a veličanstvenu atmosferu donosimo u foto i video galeriji.

Pročitajte još

Dođite u Slano na ‘Wine & Fish Street Food Night’!

Dulist

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist