Kultura

KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA Ecija Ojdanić i Frano Mašković stižu s predstavom ‘Ništa im neće bit’

Nista im nece bit 1

U Kazalištu Marina Držića ovog tjedna očekuje nas bogat program. U četvrtak 14. prosinca Kazalište Moruzgva donosi neodoljivu predstavu ‘Ništa im neće bit’ koja će vas nasmijati, dirnuti i potaknuti na razmišljanje o ljubavi, odnosima i novim počecima. Nastala iz pera majstorice kratke proze Tanje Mravak, a u režiji Tamare Damjanović, ova predstava razotkriva tajne obiteljskog života i donosi smijeh i emocije na pozornicu te pred gledatelje stavlja niz sitnica svakodnevnog obiteljskog života u kojima se svi mogu prepoznati. Ecija Ojdanić i Frano Mašković briljiraju u glavnim ulogama, donoseći neodoljivu kemiju i vješto izvedene komične trenutke. Njihova igra iznosi na površinu sve emocije i sukobe, ali i nade za novo poglavlje u njihovom životu. Predstavu možete pogledati u dva termina, u 19 i 20.30 sati.

Za one najmlađe na Veliku scenu u subotu 16. prosinca stiže ‘Umišljena Mišica’, lutkarska predstava u režiji Ivice Barišića, nastala prema scenariju Željke Turčinović. Djeca će otkriti što se sve događa Mišici kad se zaljubi i hoće li uopće poslušati majčine savjete. Predstava se može pogledati u dva termina u 11 i 17 sati.

U nedjelju i ponedjeljak, 17. i 18. prosinca KMD će imati priliku ugostiti Hrvatsko narodno kazalište Split s predstavom ‘Tiha Noć’ koja je nastala prema tekstu Miljenka Smoje i Ivana Ivaniševića, a u režiji Gorana Golovka. Dramatizacija novelete ‘Kronika o našem Malom mistu’ na kazališnoj pozornici oživljava dobro poznate, omiljene Smojine likove.

– Posebna nam je čast ugostiti ‘Tihu noć’ zbog Nagrade hrvatskog glumišta za najbolju scenografiju koju je ove godine osvojio naš sugrađanin i nekadašnji ravnatelj KMD-a Marin Gozze – istaknuli su iz Kazališta.

Predstavu možete pogledati u nedjelju i ponedjeljak u 20 sati.

Pročitajte još

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist

U Art radionici Lazareti predstavit će se plesno-izlagačka izvedba ‘Co-lažiranje’

Dulist