Grad

Katja Bakija počasna konzulica Mađarske u Dubrovniku

bakija1

Dr.sc. Katja Bakija imenovana je za počasnu konzulicu Mađarske u Dubrovniku.

Tim povodom u četvrtak, 10. srpnja u 15.30 sati održat će se svečano otvorenje počasnog konzulata Mađarske u Atlant Poslovnom Centru (III. kat), kojem će nazočiti i mađarski ministar vanjskih poslova Tibor Navracsics te izvaredni i opunomoćeni veleposlanik Mađarske dr. Gábor Iván.

Katja Bakija rođena je 1960. u Splitu. Osnovno i srednje obrazovanje završila je u Dubrovniku. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je jugoslavenske jezike i književnosti. Nakok završenoga studija više je godina radila kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti u srednjim školama u Dubrovniku. U isto je vrijeme bila suradnik u projektima Kazališta Marina Držića i na Dubrovačkim ljetnim igrama i to kao lektor i savjetnik za jezik. Bila je stalni suradnik Hrvatskoga radija, i urednica u omladinskom časopisu „Laus“ i glavna urednica biblioteke „Laus“.

Na Sveučilištu u Zagrebu stekla je akademski stupanj magistra znanosti (magistarska radnja – „Časopis ‘Dubrovnik’ cviet narodnoga književstva 1849.-1852.) te doktorice znanosti (disertacija – „Medo Pucić i njegovo djelovanje između književnosti i politike“).

Nakon rada u Ministarstvu prosvjete, kulture i športa te u Ministarstvu znanosti i tehnologije radila je kao sveučilišni lektor hrvatskoga jezika na inozemnim sveučilištima, ( Sveučilištu „Janus Pannonius“ u Pečuhu, Institut za prevoditelje u Grazu i Karlovo sveučilište u Pragu). Radila je i kao lektor hrvatskoga jezika na Zagrebačkoj slavističkoj školi u Dubrovniku. Također, više godina obavljala je dužnost konzulice za kulturu, znanost i obrazovanje pri Konzulatu Republike Hrvatske u Pečuhu.

Pročitajte još

‘TATA JE TATA’ PONOVNO POKREĆE AKCIJU Skupljaju se sredstva za dva bitna uređaja!

Dulist

Lukrecija Pavlović Ujdur nova je ravnateljica Osnovne škole Župa dubrovačka

Dulist

NOVI TREND Stolice za rezervaciju ‘zastarile’, vozači parking našli u traci za prestrojavanje

Dulist