Grad

Kamion koji je zapeo na ulasku u Grad nije imao dozvolu, komunalci obavijestili i policiju

kamion ulaz u grad

Burne reakcije ove je srijede izazvalo dostavno vozilo koje je pri pokušaju ulaska u Grad s Ploča ‘zapelo’ u kamenom voltu zbog svojih velikih dimenzija. O svemu su se očitovali i iz Gradske uprave odakle napominju kako vozilo nije imalo odobrenje nadležnog upravnog odjela.

-Odsjek za komunalno redarstvo je, slijedom događaja prilikom kojeg je dostavno vozilo zapelo na kamenom ulazu u povijesnu jezgru, u Ulici sv. Dominika, zbog utvrđivanja okolnosti događaja i eventualne odgovornosti, izvršilo pregled videonadzora te je utvrđeno da je dana 4. svibnja 2022. godine dostavno vozilo, tzv. „hladnjača“, registarskih oznaka i broja RI4466N prometovalo pješačkom zonom – Ulicom svetog Dominika u Dubrovniku, bez odobrenja Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika.

Time je počinjen prekršaj iz čl. 171. stavak 1. Odluke o komunalnom redu (predviđena kazna za pravnu osobu iznosi 10,000.00 kuna i odgovornu osobu pravne osobe 2,000.00 kuna), zbog čega će protiv prekršitelja biti podnesen Obavezni prekršajni nalog. Prilikom navedenog prometovanja vozilo je zbog svoje veličine krovom zapelo za kameni svod ulaza u povijesnu jezgru te su, zbog sumnji u nastanak oštećenja, djelatnici Odsjeka za komunalno redarstvo obavijestili policiju poradi utvrđivanja eventualno nastalog oštećenja navedenom radnjom – navode iz Grada Dubrovnika.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović