DuList IN

KAKO ZABLISTATI U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI Otkrivaju nam stilistica, frizerka i vizažistica

haljine 3 naslovna

Većina žena pomno osmišlja svoj look za doček Nove godine i bira u čemu će za najluđu noć u godini zablistati. Od odjeće i obuće, preko šminke do frizure. Za ovogodišnje trendove i savjete smo pitali stilisticu Ozrenku Kaliternu i frizerku i vizažisticu Ivanu Foretić.

ozrenka web
-Za doček tradicionalno je neizostavna crvena boja jer uz nju ide vjerovanje da u novoj donosi sreću, kao i zlatna koja navodno donosi bogatstvo. Ako se ne vidite u crvenim i zlatnim haljinama dovoljan će biti pokoji detalj pa makar nitko osim vas i ne znao da ga nosite, kao što je crveno donje rublje. Za doček nema pravila i nemojte se ustručavati izaći iz zone komfora. Za novogodišnju noć zaista nema pravila, možete na sebe staviti što god imate doma i vuče vas da stavite na sebe. Uvijek je za novogodišnju noć bilo poželjno što više blještavila ali zaista nikad kao ove godine nisu bile popularnije šljokice svake vrste. Dakle šljokice su apsolutni hit! Pa bile to šljokičaste hlače, čak i neki moćan šljokičasti jeans, košulje, haljine, kotule ili kakvi detalji poput torbe, šala, remena… Bitno je za novogodišnju noć da se sjajimo, da ne prođemo neprimijećeni, da se zna da smo došli, bili… Pa gdje god – rekla nam je Ozrenka upozoravajući da ipak vodimo računa da se u onome što nosimo osjećamo ugodno.
-Preporučam svakako da promislite dobro kako odjeću i obuću prilagoditi vrsti dočeka za koji ste se opredijelili. Ako ste negdje na kućnoj ili hotelskoj zabavi gdje ćete imati mogućnost i sjedati onda su veće štikle dobro došle. Međutim ako je vaš izbor Stradun vodite računa da ćete puno sati provesti na nogama pa savjetujem da ne dozvolite da vam previsoki tak od kojeg će vas boljeti noge pokvari doživljaj i zabavu. Na koncu imate onu provjerenu mogućnost gdje god da idete pojaviti se u štiklama, jer ipak je prvi dojam najbitniji, a u torbi imati kakve baletanke za neke kasnije ure. Jer jedini zadatak za doček je da se osjećamo lijepo i da se izvrsno provedemo – poručila je Ozrenka.

ivana foretic web
Što se tiče novogodišnje šminke i frizure majstorica Ivana Foretić otkrila nam je što je in.
-Za doček je uvijek preporučljiva jača, efektna šminka. Smokey eyes sa šljokicama za novogodišnju noć je pun pogodak! I na usne također upadniji, najbolji je izbor crveni ruž. Sjaj, šljokice… Sve blještavije, jače, sjajnije! Što se frizure tiče valovi su još uvijek in, ali i visoke tzv. banana pundže. Ali super su i visoke pundže raznih oblika kao i visoki repovi – kazala nam je Ivana.

Foto: Privatna arhiva

Pročitajte još

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist

[RAZGOVOR] Leona Miletić-Dri: Ljubav prema glazbi naslijedila sam od babe Đoke

Maris Guca

Dođite u Slano na ‘Wine & Fish Street Food Night’!

Dulist