GradUrednički izbor

KAKO JE DULIST PRVI PISAO Kreću radovi na uređenju trga ispred stadiona Lapad

frankovic butijer trg stadion lapad 3

Kako je DuList u kolovozu prvi pisao, Grad Dubrovnik kreće u uređenje trga ispred stadiona u Lapadu, a ove srijede ugovor o izvođenju radova na ovoj javnoj površini potpisali su dubrovački gradonačelnik Mato Franković i direktor tvrtke Alfaplan građenje d.o.o. Mato Butijer.

-Financijski se ne radi o velikom projektu, investicija vrijedi pola milijuna kuna, ali je percepcijski iznimno bitna jer se radi o samom ulazu u Lapad. Prije nekoliko sam dana najavio da nećemo rušiti stadion Lapad nego da ćemo ga obnoviti u postojećim gabaritima i dovesti ga u fazu da se na njemu mogu igrati i prvoligaške utakmice. U sljedećoj ćemo godini urediti i pošumljeni dio nasuprot, tako da sami ulaz u Lapad bude primjeren i da se vidi da brinemo o javnim prostorima. Ujedno kada započnemo rekonstrukciju lapadskog stadiona, to će biti zaokružena cjelina – rekao je gradonačelnik Franković.

Izvođač radova tvrtka je Alfaplan građenje d.o.o., a njezin je direktor Mato Butijer naglasio kako im je ugovorom određeno da radove trebaju dovršiti unutar 75 dana te kako očekuje da će to i opravdati. Radovi, inače, počinju kroz sedam dana, a provest će se uređenje parternog dijela s betonskim opločnicima, postavit će se klupe, fontana promjera metar do metar i pol, postavit će se i rasvjeta. Murali koji su oslikani na zidovima lapadskog stadiona neće se brisati.

Na novinarski upit hoće li lapadski stadion biti uvršten u proračun za sljedeću godinu, gradonačelnik je kratko odgovorio kako će biti uvrštena projektna dokumentacija, a da bi se radovima krenulo u 2021. godini.

 

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist