Županija

Kad će krenuti sanacija cavtatske rive?

cavtat riva

Cavtat je malo pitoreskno mjesto, još uvijek u turističkom duhu nekih boljih starih vremena. Ljeti je to prava ‘recepcija’ za brojne turiste, nerijetko i one s luksuznim plovilima koja se sidraju na rivi.

Nažalost, sve te prekrasne jahte, izletnički brodovi i barke pristaju na rivu koja se u najmanju ruku raspada, u što smo se uvjerili kada smo dobili seriju fotograifja koju je naša čitateljica fotografirala u jednoj šetnji. I nisu nimalo lijepe.

Što se događa s rivom i kad će se ona obnoviti, pitali smo Općinu Konavle i Lučku upravu Dubrovačko-neretvanske županije. I saznali zanimljive informacije! Naime, kako nam je potvrdio Božo Lasić, zamjenik načelnika Luke Korde, projekt obnove rive vrijedan je više od 20 milijuna kuna, te je – pred odobrenjem.

-Županijska lučka uprava predala je projekt, jer je on pod njihovom jurisdikcijom. Obnova cavtatske rive nije jednostavna priča, ali načelno, projekt je gotov. Sve je završeno, samo je pitanje novca – potvrdio nam je Lasić, a više informacija i ‘tehničkih detalja’ saznali smo od Antuna Banovca, ravnatelja Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije.

Što nam je o ovom projektu rekao Banovac te zašto radovi neće krenuti u ovoj sezoni pročitajte u tiskanom izdanju DuLista, koje je na kioscima od srijede.

Pročitajte još

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist

Općina Konavle nastavlja sufinancirati pokaze za učenike i studente tijekom ljeta

Dulist