Sport

Juniori Juga prvaci Hrvatske!

jug juniori

Juniori VK Jug Croatia prvaci su Hrvatske!

U trećem kolu finalnog turnira, koji se igrao u Dubrovniku, pobijedili su zagrebačku Mladost rezultatom 6:5 (1:4, 1:0, 1:0, 3:1) i tako su s devet osvojenih bodova zasluženo osvojili naslov prvaka. Drugo mjesto pripalo je Mladosti, treći je Mornar dok je na četvrtom mjestu Primorje.

Jugaši su loše ušli u takmicu, nakon samo pet minuta igre bilu su u zaostatku 1:4 i prvo mjesto se činilo jako daleko. Već u drugoj četvrtini obrana na čelu s odličnim Antonijom Vukojevićem je proradila, napad je i dalje ‘štekao’, samo jedan pogodak kapetana Filipa Kržića pa se na odmor otišlo s vodstvom Mladosti 2:4.

Treća je četvrtina bila kopija druge, obrana bez greške, a ponovo Kržić svojim trećim pogotkom smanjuje na samo gol zaostatka 3:4.

Na samom početkom posljednje dionice, Kristijan Čulina iz peterca poravnava rezultat, a malo zatim, Nikola Šimunović pogađa za 5:4. Nakon dvadeset minuta ‘posta’, Mladost ipak zabija pogodak za poravnanje, 5:5. Pogodak za pobjedu Juga postigao je Čulina 1,51 minutu prije kraja utakmice.

Banner 300x250 DU 1

Jugov kapetan Filip Kržić, odlukom je trenera proglašen najboljim igračem završnog turnira. Najbolji vratar također je Jugaš Antonio Vukojević dok je najbolji strijelac Goran Solje iz Mornara s 11 postignutih golova.

Prvaci Hrvatske su:
Antonio Vukojević, Dorian Raguž, Boris Ivaniš, Leo Cukrov, Filip Kržić, Kristijan Čulina, Antonio Gavranić, Nikola Šimunović, Nikša Marković, Đivo Bobić, Marko Žuvela, Ivan Vukojević, Ivan Jurišić, Luka Stahor, Ivan Špetić i Đino Franić. Trener je Veselin Đuho, pomoćni trener Maro Balić.

Izvor: jug.hr

Pročitajte još

Šahovski klub Dubrovnik ugostio ekipu iz Pakoštana

Dulist

Judo klub Konavle Cavtat nastupio s odličnim rezultatima na Otvorenom prvenstvu DNŽ-a

Dulist

PRVO KOLO 10. LISTOPADA Jugaši doznali suparnike u Eurokupu

Dulist