Sport

JUGAŠI PRED SZOLNOKI “Idemo skinuti bauk mađarskih bazena”

jug szolnok najava 1

Szolnoki je fantastična momčad, pokrivena na svim pozicijama mađarskim, srpskim i jednim australskim reprezentativcem. Utakmica će biti izuzetno teška, ali svaka utakmica u Mađarskoj je takva – istaknuo je trener Jug Croatia osiguranja Vjekoslav Kobešćak u najavi puta za Szolnok na meč 8. kola LEN Lige prvaka.

-Pokušat ćemo pobijediti za drugo mjesto u skupini, iako nemamo kalkulacija za Final 6, koji će biti vrlo jak. U Mađarsku idemo bez Perronea, ali su svi ostali spremni i na broju – kazao je Jugov strateg, koji protivnicima nije mogao naći slabu točku.

-Možda su ‘najmanje najbolji’ na poziciji beka. Vanjska linija im je fantastična, a neće biti lako ostvariti prednost na sidrunu. Ipak, naša igra se temelji na jakoj igri naših centara, koji u ovoj sezoni igraju fantastično, čime omogućavaju lepršavost momčadi – objasnio je Kobešćak.

-Lani je završilo 7:8, ali obje su momčadi bile drukčije tako da se ne mogu povući paralele. Mislim da smo tada počeli skidati Jugov bauk mađarskih bazena, a mislim da to možemo nastaviti i sada. Možemo do pobjede, iako nije sve samo na nama – istaknuo je Kobešćak.

-Uspjeli smo zadržati odličnu atmosferu nakon osvajanja Regionalne lige, imamo dobru reakciju na treninzima. Sezona je teška, prekidi u natjecanju nisu što bismo mi htjeli, ali tako je svima. S tim da su, na primjer, četiri igrača Szolnoka igrala za Mađarsku na kvalifikacijama za Rio – dodao je Kobešćak.

-Protiv mađarskih momčadi sam igrao često, posebno za Barcelonetu, i uvijek je bilo teško. Szolnoki ove godine opravdava ulogu jednih od favorita. Mi sidruni morat ćemo se izboriti za poziciju pored Aleksića i Denesa Varge i onda čekati loptu – mišljenja je Jugov sidrun i brazilski reprezentativac Josip Vrlić.

Bit će to fantastičan ulazak u ključni dio sezone, a mi imamo veliku privilegiju biti u poziciji borbe za oba trofeja – zaključio je pak Jugov trener Kobešćak.

Utakmica Szolnok – Jug CO igra se u subotu 16. travnja u 18.30 sati, a izravan prijenos omogućit će Arenasport.

Pročitajte još

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca