Sport

Jug u Splitu tukao Mornar s 9:5

jug085

Vaterpolisti Juga stigli su do četvrte pobjede u Jadranskoj ligi. U susretu dva do jučer neporažena sastava svladali su u Splitu Mornar Brodospas s 9:5 (0:3, 2:2, 1:1, 2:3).

Jugaši su ključnu prednost stekli već u prvoj četvrtini, a dva od tri pogotka Juga zabio je Miho Bošković. S druge strane Mornar je u istom razdoblju imao četiri prilike s igračem više, ali nijednu nisu uspjeli iskoristiti.

Splićani su prvi gol zabili dvije minute prije kraja druge četvrtine (Burić), a prvog igrača više iskoristili su golom za 5:2. Janović je potom pogodio za 6:2, ali Mornar s dva uzastopna gola (Marinić-Kragić i Letica) smanjuje na 6:4. Ipak, do kraja utakmice Jugaši su precizni triput (Marković, Vranješ i Šutalo), a Mornar jednom.

U Jugovim redovima Bošković je bio najefikasniji s dva pogotka, a po jedan su zabili Vranješ, Janović, Šutalo, Marković, Bušlje, Visković i Macan. U sastavu trenera Zdeslava Vrdoljaka po gol su zabili Marinić-Kragić, Lušić, Lesica, Burić i Lozina.

Jug s novom pobjedom dijeli prvo mjesto na ljestvici s riječkim Primorjem, a u 5. kolu u srijedu, 30. listopada u 18 sati u Gružu dočekuju zagrebački Medveščak. Veliki derbi s Primorjem u Rijeci slijedi u 6. kolu u subotu, 2. studenog.

Pročitajte još

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca