Grad

JUDO DVORANA Sportaši Mokošice konačno dobili adekvatne uvjete za rad

judo mokosica40

Judaši Mokošice dobili su konačno adekvatne uvjete za rad. Ovo je četvrtka, naime, svečano otvorena judo dvorana u čiju je adaptaciju uloženo 3,4 milijuna kuna. Gradonačelnik Mato Franković ovom je prigodom istaknuo kako je ova gradska uprava stavila naglasak upravo na sportsku infrastrukturu.
-Prije nekoliko mjeseci otvorili smo hangar JK Orsan, nakon toga i nogometno igralište u Gospinom polju, a danas otvaramo judo dvoranu. To je nastavak svega onoga što je zacrtala Strategija sporta i koja obvezuje ovu gradsku upravu da uistinu radi točno po njenim smjernicama. Tako i radimo. Još puno projekata je ispred nas i još puno toga je za napraviti, ali vjerujem da idemo u dobrom smjeru. Nakon godina neulaganja u sportsku infrastrukturu svaka kap oganj gasi, ali želje i zahtjevi su veliki i pokušavamo ispuniti ono što možemo u roku kojeg imamo. Dvije i pol godine su prošle, mogu reći da smo zacrtali pravi put i vjerujem da će se on poštovati i nastaviti i u budućem razdoblju – rekao je Franković.
Trener Boris Čikato istaknuo je kako tradicija juda u Mokošici traje od 2001. godine, a 2004. je osnovan klub koji danas broji 100 judaša.
-Ponosni smo što ćemo na 16. obljetnicu kluba dobiti prave, adekvatne uvjete za razvoj mladih sportaša – rekao je te naglasio kako se vesele što su dobili dvoranu.

Projekt je obuhvatio adaptaciju postojećeg poslovnog prostora u suterenu stambeno poslovne zgrade „S“ u Mokošici ukupne neto korisne površine 370 metara kvadratnih koji se koristi za potrebe Judo kluba Mokošica, no isti je zbog dotrajalosti materijala i instalacija bilo potrebno adaptirati. Radove je izvela tvrtka Texo Molior d.o.o., a investicija je vrijedna ukupno 3.433.548,59 kuna s PDV-om.
Projektom funkcionalne adaptacije prema glavnom projektu arhitektonskog studija Nona d.o.o. velika judo dvorana zadržana je u istim gabaritima, ali joj je priključen prostor bivše strojarnice kao servisno spremište za sprave. Postojeći ulazni dio podijeljen je u dvije cjeline s tim da se prvi dio spušta u odnosu na ostatak suterena i sastoji se od ulaznog prostora s garderobama i pratećim sadržajima, malim spremištem i kabinetom za trenere. Drugi dio koji je na visinskoj kvoti velike judo dvorane prenamijenjen je u dodatni prostor za vježbanje, a zahvaljujući pomičnim harmo stijenama bit će ga moguće koristiti kao jednu veću ili dvije manje prostorije. Prostorija za kino projektor prenamijenjena je u smještajni prostor za gostujuće trenere. U sklopu radova uređen je i trijem na južnom pročelju te saniran i dio fasade, podna obloga, obloga stepeništa i terasa. Novouređena polivalentna dvorana bit će na raspolaganju i drugim rekreativcima s područja Mokošice.

 

 

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist