Hrvatska

JESENSKI ROK MATURE Najpoželjniji studiji ekonomije, računarstva, elektrotehnike, sestrinstva, veterine, forenzike i kineziologije!

Algebra drzavna matura 12

Maturanti koji nisu uspjeli položiti ispite na prvom, maturu rješavaju u sklopu drugog, jesenskog roka, koji je u tijeku. Konačni će rezultati biti objavljeni 18. rujna od kada će se moći prijaviti za studije na kojima je ostalo mjesta. Iz Agencije za visoko obrazovanje saznaje se koji su najpoželjniji od studija koji provode jesenski upisni rok.
Prednjače: studij ekonomije i studij poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na prvom je ostalo 13, a na drugom 21 slobodno mjesto. Na trećem je mjestu stručni studij računarstva na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta u Osijeku, gdje je ostalo 15 slobodnih mjesta. Veliki je interes iskazan i za stručni izvanredni online studij sestrinstva na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu.
Dosta se maturanata koji nisu uspjeli položiti maturu na prvom roku izjasnilo da žele studirati: forenziku, veterinu, građevinu i kineziologiju, pa je za očekivati da će se nakon što polože maturu na drugom ispitnom roku pokušati upisati na te fakultete.

Pročitajte još

NESTAŠICA OSAM VRSTA LIJEKOVA Nema ih do sredine ili kraja rujna!

Dulist

Kriza u vrtićima: Nedostatak radnika i nezakonite plaće ključni problemi

Dulist

Od utorka nove cijene goriva

Dulist