Aktualno

JAVNA TRIBINA ‘FREKVENCIJA I EKRANI’ Poznati novinari dijele iskustva iz svoje struke

radio mikrofon pixabay

Javna tribina ‘Frekvencije i ekrani’ održava se u subotu, 18. svibnja u 10 sati u kampusu Sveučilišta u Dubrovniku. Tribina okuplja relevantne stručnjake s bogatim medijskim iskustvom koji će medijskim profesionalcima, studentima koji istražuju karijerne mogućnosti i svim zainteresiranima otkriti tajne ovih medija. Na tribini će sudjeovati Antonia Ćosić, magistrica psihologije, novinarka i voditeljica HRT-a, Sebastijan Vukosavić, glazbenik, voditelj i spiker HRT Radio Dubrovnika, Marija Pajić- Bačić, reporterka RTL-a i vlasnica PR i marketinške agencije i Mario Jurič, voditelj RTL-ove središnje informativne emisije.

Antonia Ćosić je magistrica psihologije, urednica i voditeljica HRT-ove emisije ‘U fokusu’. U svojoj bogatoj karijeri vodila je ‘Vijesti iz kulture’, a o kulturi je izvještavala i u informativnim emisijama te tako postala prepoznatljiva širem gledateljstvu, što joj je donijelo nominaciju za Večernjakovu ružu u kategoriji novo lice godine. Također je provela četiri godine na Radiju Sljeme.

Sebastijan Vukosavić je spiker, voditelj i tvorac emisije ‘Gradoplov’ koja svakodnevno uveseljava i educira slušatelje. Bio je član nekoliko dubrovačkih vokalno-instrumentalnih sastava, među kojima su Amadeus, Ad Libidum i Al Capone band. Nastupao je u glavnim ulogama u mjuziklima Kazališta Marina Držića u djelima ‘Dan od amora’ i ‘Ivana’, a bio je i član kazališne družine Kolarin.

Marija Pajić-Bačić je RTL-ova reporterka koja gledateljima donosi vijesti iz Dubrovnika, vlasnica PR i marketinške agencije ‘Maripa’, kolumnistica Žena.hr i suradnica DIVA.hr. Ima više od 15 godina iskustva u snimanju, kreiranju sadržaja, pisanju tekstova i odnosima s javnošću. Također je certificirana kao Global Leader od strane Sveučilišta Lehigh, gdje je sudjelovala u programu Global Village for Future Leaders of Business and Industry 2015.

Mario Jurič je voditelj RTL-ove središnje informativne emisije. U Dubrovniku je stekao titulu magistra javnih medija, a prve novinarske korake započeo još kao student 2008. godine na HRT Radio Dubrovniku. Od 2009. do 2011. je radio kao dopisnik informativnog i zabavnog programa RTL televizije za područje Dubrovačko-neretvanske županije. Jedan je od prvih članova tima prve internetske televizije u Hrvatskoj – Dubrovačke internetske televizije, a informativnom programu Nove TV se pridružio 2013. godine kao dopisnik iz Splitsko-dalmatinske županije

Javna tribina ‘Frekvencije i ekran’ je studentski projekt studentice Katarine Mirić s Odjela za komunikologiju, realiziran u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Dubrovniku. Svrha tribine je edukacija o ulozi radija i televizije u suvremenom društvu kako bi se osvijestio njihov utjecaj na živote korisnika.

FOTO: Pixabay

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist