DuList IN

Japanke su ovog ljeta ‘cool’ obuća!

japanke moda

Japanke najčešće asociramo s ležernim, pomalo lijenim stilom. Njih oblačimo na plažu ili kad trebamo brzinski otići do pumpe napuniti gorivo. Rijetko kad ćemo pomisliti nositi japanke u nekom elegantnijem ili glamuroznom izdanju. Ali ovo ljeto se i to može. Barem, ako je suditi po trendovima i izboru obuće u poznatim modnim lancima.

Influencerice diljem svijeta obukle su japanke koje kombiniraju uz markirane torbe i skupocjeni nakit. Japanke dolaze u klasičnim modelima do onih na petu. Tako u high-street butigama, svatko može pronaći nešto za sebe. Barem, svatko tko voli japanke ili će im ovo ljeto dati šansu. Poznato je kako se moda vraća pa čudno da su klasični modeli japanki ponovno moderni. Nose se smeđe, crne i bijele japanke. Njih je lako kombinirati sa svime jer stoje na sve modne kombinacije, pa su možda i najbolji izbor za praćenje ovog trenda.

japanke moda 1

U slučaju da želite nositi nešto neobičnije i isticati se iz mase, za vas postoje japanke na petu. Najčešće je riječ o petama visine nekih pet centimetara. Nekad su tanke pete u pitanju, inače poznate kao ‘kitten heels’, a dostupne su i deblje pete, odnosno ‘block heels’. Ako ipak želite ostati pri ravnim japankama, ali su vam one u jednostavnim bojama pomalo dosadne, odaberite ravne japanke s detaljima, primjerice japanke sa zlatnim ukrasom.

Stil koji ćemo primijeniti kad idemo iskombinirati japanke u neku modnu kombinaciju, ponajviše ovisi o modelu japanki. Ako se odlučite za neke profinjenije modele, možete ih kombinirati i uz večernje haljine. Tako da s obzirom na raznolikost modela, možete ih nositi skoro svugdje.

FOTO: Zara/Instagram

Pročitajte još

PIŠE PAVO JANČIĆ ‘Sunčanje na Mjesecu ili kaj je to Jupa?’

Dulist

Jelena Perčin i Ante Gelo zajedno plove na ‘Oliveru’ prema Korčuli

Dulist

Rekorderka vrijedna 127 milijuna dolara uplovila u Gruž!

Dulist