Naša slatka suradnica iz Samobora Jannette Razum pripremila je ukusan i sočan kolač, idealan uz kavu i druženje s dragim ljudima. Isprobajte već danas ovaj jednostavan recept sa samo nekoliko sastojaka!
Sastojci:
- 220 g šećera
- 225 g maslaca sobne temperature
- 4 jaja sobne temperature
- 225 g glatkog brašna
- ½ paketića praška za pecivo
- 150 g čokoladnog namaza lješnjacima (npr. Nutella)
Priprema:
Šećer i maslac pjenasto izmiksajte. Dodajte jaja pa sve još kratko izmiksajte. Na kraju umiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo. Izdvojite 1/3 pripremljene smjese i pomiješajte ju s čokoladnim namazom. Bilo bi dobro da je namaz sobne temperature ili malo zagrijan kako bi se lakše sjedinio sa smjesom.
Duguljasti kalup za pečenje (25×10 cm) obložite masnim papirom. Izlijte svjetlu smjesu, a preko nje tamnu smjesu. Nožem nježno izmiješajte dvije smjese tako da dobijete mramorni efekt. Kolač pecite 40-45 minuta na 180°C. Pred kraj pečenja čačkalicom ili testerom za biskvit provjerite je li pečen. Ohlađeni kolač po želji dodatno premažite s 2-3 žlice čokoladnog namaza i posipajte tostiranim krupno sjeckanim lješnjacima.
Jannette Razum autorica je web portala s receptima za torte i kolače www.slatkisvijet.com te istoimenog webshopa www.slatkisvijet.com/shop u kojem možete pronaći raznovrsnu ponudu kalupa za kolače, posuđa i ostalih kuhinjskih pomagala.