DuList IN

JAMIROQUAI, LASERI I VIDEO ZID Otvoren Sea Dance festival u Budvi!

Jamiroquai

Sinoć je otvoreno prvo izdanje Sea Dance festivala na plaži Jaz kraj Budve. Pet pozornica s raznovrsnom glazbom bilo je otvoreno kako bi zabavilo posjetitelje od kojih je veliki broj stranaca. Glavna pozornica u funkciju je stavljena tek oko 21 sat kada su se organizatori obratili publici i svečano otvorili festival.

Rambo Amadeus imao je čast prvi zasvirati u svom specifičnom stilu, kojeg smo imali u više navrata čuti i u Dubrovniku. Publika je još uvijek bila raštrkana, a i kiša koja je sporadično padala nije pomogla da se pojavi veći broj. Svejedno, Rambo je uspješno zabavio sve prisutne.

Sljedeći je bio Neno Belan i Fiumensi uz gosta Massima. Do tada nebo se već skoro razvedrilo i sam broj publike osjetno je porastao. Svirka je bila solidna, bez greške, ali svejedno Neno nije uspio animirati publiku kao Rambo. Naravno, najbolje su prošli hitovi iz osamdesetih, ali svejedno nisam mogao odoljeti misli kako je bilo možda bolje zamijeniti raspored izvođača.

Jamiroquai je na pozornicu izašao s impresivnim brojem glazbenika oko 00:30 sati. Tri prateća vokala, dva perkusionista, tri puhača uz klasičnu postavu svakog benda. Prva pjesma već klasično je bila ‘Alright’ uslijed čega funky glazbena čarolija krenula je pred prepunom glavnom pozornicom. Sam koncert trajao oko devedesetak minuta tijekom kojega čuli smo hrpu hitova poput ‘Little L’, ‘Virtual insanity’, ‘Space cowboy’, ‘Cosmic girl’, ‘Love foolosophy’, ali svejedno za sam kraj nedostajala je ‘Deeper undergroud’. Svi prisutni sigurno su bili zadovoljni izvedbom, kako zvukovno tako i vizualno, jer sam nastup pratili su mnogobrojni laseri i veliki video zid koji se nalazio iza izvođača.

Da festival ima tehničkih nedostataka i propusta, bilo je za očekivat. Ipak prvo je izdanje i treba vremena za vidjet kako sve funkcionira. Sama kiša nije olakšala posao organizatorima. Veliki problem su i gužve na cestama, koje se uz sve zaobilaznice nije moglo izbjeći tako da se sam pristup pripremljenim parkiralištima odužio. Cijeloj situaciji odmažu i česte diplomatske kolone koje rade urnebes na cestama, kako na dubrovačkim, tako i na crnogorskim, (u dva navrata kroz gužvu su se probijala dva konvoja albanskih diplomata). Vibra na festivalu je pozitivna, te je za nadati se kako će Sea Dance festival s vremenom narasti i postati pandan Exit festivala u Novom Sadu, pogotovo jer organizator je isti.

Festival traje još dva dana. Zasigurno petak će dovesti sve posjetitelje do usijanja uz nastup Underworlda. Više informacija možete pronaća na Facebook stranici festivala, a točan raspored nastupa pogledajte ovdje.

Tekst i foto: Vedran Levi

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist

[RAZGOVOR] Leona Miletić-Dri: Ljubav prema glazbi naslijedila sam od babe Đoke

Maris Guca