Aktualno

Jaja skuplja, dinje jeftinije!

konzum butiga274

Osmi tjedan pratimo kretanje cijena osnovnih namirnica u tri najveća dubrovačka trgovačka lanca.

Kako bi vaša spenza bila što je jeftinija (koliko je to moguće u današnje vrijeme) duList i dalje ide u inspekciju. Podsjetimo u naša tri najveća centra Pemo (Vukovarska), Tommy (Vukovarska ulica) i Konzum (Luka Dubrovnik) provjeravamo tako cijene kruha, mlijeka, jaja, šećera, brašna, ulja i kave, a od svih ovih namirnica odabran je po jedan artikl. Metoda odabira uvelike je ovisila o dostupnosti istog u sva tri centra zbog što bliže usporedbe, pa je kao uzorak uzet obični bijeli kruh, mlijeko Dukat 2.8 posto mliječne masti, jaja Galov (tip A/L i M/L obzirom da Pemo ima oba razreda, Tommy samo A/L, dok Konzum drži samo A/M jaja Galov), Šećer Viro 1 kg (Premier u Konzuma), brašno glatko Podravka TIP 550 1 kg, ulje Zvijezda suncokretovo 1 l, te kava Franck 175 grama. Moramo napomenuti kako se cijene kruha u trgovačkom centru Tommy odnose na pekaru Babić koja posluje u sklopu centra.

Naš barometar objavljujemo tako svaki tjedan, uz dodatak sezonskih namirnicica, ovisno o njihovom stađunu. Za ovaj tjedan dodatne dvije su dinja i pomadore.

Nakon što smo u zajednici europskih obitelji proveli sada već mjesec dana, značajnijih promjena cijena nema. Što se tiče Pema treba istaknuti kako su im dinje 60 lipa jeftinije, a kava se ponovno prodaje po regularnoj cijeni (po kojoj je prošli tjedan bila na akciji), U Tommyija je brašno skinuo s akcije pa je opet na regularnoj cijeni, dok je dinja pojeftinila pola kune. Što se tiče Konzuma mlijeko im se sada prodaje po cijeni kojoj je prošli tjedan bilo na akciji, dok su jaja poskupila jednu kunu, dok su za isti iznos jeftinije dinje.

Cijeli barometar pogledajte u tiskanom izdanju koji je u prodaji od srijede…

Pročitajte još

Situacija u Dalmatinskoj ulici: Ovo je ciganluk

Dulist

Evo koliko su porasle cijene nekretnina i najmova u EU-u

Dulist

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist