Grad

JADNO STANJE NA GRADSKIM INFO PUNKTOVIMA Sramota grada na „izvol’te“

Strate i info

U prošlom tiskanom broju DuLista objavili smo dio zabilješki iz zapisnika turističke patrole koja je pred oko dva tjedna prođirala glavnim dubrovačkim cestama u potrazi za komunalnim problemima.

Locirali su ih 142 na užem području Grada, ali samo na glavnim prometnicama. Što je s drugim ulicama kojima se posjetitelji svakodnevno kreću? Za ovaj broj izabrali smo nekoliko jednostavnih primjera, na kojima ćemo pokazati kako problemi turističke patrole ne staju na brojci 142, već ih je puno puno više.

Oni koji često šeću ulicom Od puča svakodnevno prolaze pokraj pet strata s nazivima raznih poslovnih objekata koji stoje na usluzi u toj ulici. Ali, je li zaista tako? Krojači Marčinko i Ivušić odavno više ne drže svoje butige u toj ulici, a odavno već nema ni suvenirnice Munčjela niti kafeterije Opera. A što tek reći o trgovinama Bagat Tradea ili Branimira Hundića? Ima toga još, ali i ovo je dovoljno.

Bili smo i ispred garaže na Ilijinoj glavici, bacili oko na tamošnju mapu grada, koju svakodnevno proučavaju turisti nakon što svoja vozila ostave u garaži. Zapravo, jedva smo bacili oko jer je mapa grada toliko izblijedila da se na njoj vide nazivi ulica, ali ne i same ulice. Na kraju ispadne najmanji problem što se Most dr. Franja Tuđmana zove samo ‘Most/Bridge’…

Navratili smo i do autobusnog kolodvora, također neizostavno mjesto za goste grada. Nevjerovatno je da na mapi grada na zgradi Sveučilišta u Lapadu još uvijek stoje dvije oznake – ‘Veleučilište’ i ‘ACMT’. Podsjećamo kako je Veleučilište prije 11 godina postalo Sveučilište, a ACMT još 2005. godine preselio na Pile, u blizinu Kampusa, kojeg, usput budi rečeno, također nema na mapi. Na mapama nema ni Žučare Dubrovnik ni Culture Cluba Revelin, ali je označena sad već zaboravljena diskoteka u zgradi Pema.

Problem smo pronašli i na Pilama – je li WC ‘toilet’ ili toilette’? Oba znaka vise nad javnim zahodom. Bolji poznavatelji engleskog jezika primjetit će razliku, a onaj tko je postavio natpise nije bio siguran pa je ostavio oba. za svaki slučaj.

Podsjetimo na kraju kako je DuListova patrola obišla iste ili gotovo iste lokacije i lani, sredinom ožujka. Nažalost, utvrdili smo identične propuste kao i ove godine.

 

Pročitajte još

PLOČA JE UDARENA! Franković i Potrebica obišli radove hangara VK Neptun

Dulist

OBAVIJEST HEP-A Gornji Kono u srijedu bez struje

Dulist

NEUREDNA I ZAPUŠTENA ŠIPANSKA LUKA Može li to bolje?

Dulist