Politika

[IZRAVAN PRIJENOS] Od 9 sati pratite novu sjednicu Gradskog vijeća

gradsko vijece tematska 14

Rebalans proračun Grada Dubrovnika za 2023. godinu jedna je od točaka nove sjednice Gradskog vijeća, koja se održava ovog četvrtka s početkom u 9 sati. Kako se navodi u obrazloženju posljednjeg ovogodišnjeg rebalansa, tijekom studenog nametnula se potreba pripreme novih Izmjena i dopuna proračuna Grada Dubrovnika kojima se planira povećanje ukupnog plana proračuna za iznos od 388.624 eura, odnosno s planiranog proračuna od 102.952.463 eura na 103.341.087 eura.
-Normalizacija gospodarskih aktivnosti kao i bolji pokazatelji rasta lokalnog gospodarstva poglavito turističkog sektora, nakon snažnog utjecaja globalnih događanja na prihodnu stranu proračuna proteklih godina, doveli su do potrebe dodatnog usklađenja plana proračuna za 2023. godinu (prihodi i primici proračuna Grada Dubrovnika stoga se dodatno uvećavaju za iznos od 728.474 eura.), te se ovim izmjenama proračuna Grada Dubrovnika projiciraju novi prihodi i rashodi do kraja 2023. godine – istaknuto je između ostaloga.
Na dnevnom redu je i davanje suglasnosti UTD Ragusi za kratkoročnu pozajmicu u iznosu od 360 tisuća eura kojim će ova tvrtka u 80-postotnom vlasništvu Grada Dubrovnika uspjeti servisirati svoje obveze. Društvo, naime, ‘pritišću’ kamate kredita koji je na iznos od 10,2 milijuna eura uzet radi kupnje društva TUP d.d. Više o tome pročitajte ovdje.

Cijeli dnevni red možete pogledati ovdje, a s DuListom sjednicu možete pratiti uživo te u tekstualnom prijenosu najzanimljivijih rasprava.

Pročitajte još

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist

Što je u imovinskoj kartici prijavila saborska zastupnica Viktorija Knežević?

Dulist

Plenković opozvao Mariju Vučković iz jednog Upravnog vijeća

Dulist