Aktualno

IZMJENE PPU-A I GUP-A Građani traže proširenje građevinskog područja, ali i promjenu uvjeta gradnje

gruska luka iz zraka 1

Uoči Dana Grada Dubrovnika i Feste sv. Vlaha, gradski vijećnici sastaju se 23. siječnja s početkom u 9 sati. Svakako najvažnija točka dnevnog reda prve ovogodišnje sjednice jest odluka o javnim priznanjima, no o njoj će se raspravljati bez javnosti. Od ostalih se točaka ističe prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o zaključcima stručne analize zaprimljenih inicijativa u svrhu utvrđivanja osnovanosti pokretanja postupka za izradu i donošenje prostornih planova te njihovih izmjena i dopuna za 2022. godinu.

Kako se navodi u ovom dokumentu, tijekom postupka lzmjena i dopuna PPU-a od 1. prosinca 2021. do 30. studenog 2022. zaprimljeno je 86 zahtjeva koji će se analizirati u fazi izrade nacrta prijedloga izmjena i dopuna PPU-a. Oni se većinom se odnose na proširenje građevinskog područja.
Kad je pak riječ o zahtjevima za izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika, pristiglo ih je 38, a većinom se odnose na promjenu planirane namjene i uvjeta gradnje i korištenja zemljišta.
Grad Dubrovnik zaprimio je i zahtjeve za izradu ili izmjene i dopune pojedinih Urbanističkih planova. Jedan takav zahtjev podnijela je i tvrtka Frendy, a sve kako bi se na njihovom zemljištu u Gružu mogao izgraditi McDonalds-ov ‘drive in’ objekt. Frendyjev zahtjev razmatrat će se u sklopu izmjena i dopuna UPU-a Gruški akvatorij te s tim u vezi izmjenama PPU-a i GUP-a koje su u tijeku.
I tvrtka B2 Kapital zatražila je izmjene jednog urbanističkog plana uređenja, a riječ je o Nuncijati. Budući da je Grad Dubrovnik donio odluku da se do usvajanja sveobuhvatnih izmjena i dopuna PPU-a i GUP-a neće pokretati izrada novih urbanističkih planova uređenja koji se nalaze u obuhvatu kontaktne zone svjetskog dobra, ova će se inicijativa prostorno-planski razmatrati upravo kroz taj postupak.

Detalje možete potražiti ovdje.

Pročitajte još

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist