Zanimljivosti

‘IZLUĐIVAO’ ELONA MUSKA Tinejdžer na Twitteru objavljuje lokacije zrakoplova ruskih oligarha

ruski oligarsi tinejdzer pracenje

Tinejdžer koji je postao poznat po praćenju privatnog aviona milijardera Elona Muska putem Twittera ima novu metu – ruske oligarhe. Jack Sweeney, 19-godišnji student IT-a na Sveučilištu Central Florida, otvorio je novi račun na Twitteru na kojem prati letjelice ruskih milijardera u trenucima dok se oni suočavaju sa sve većim međunarodnim pritiskom zbog invazije Rusije na Ukrajinu. Twitter račun, nazvan Russian Oligarch Jets, prikazuje vrijeme i karte kada i gdje polijeću i slijeću privatni zrakoplovi nekih od najvećih ruskih milijardera. Imao je više od 100.000 pratitelja u utorak do podneva po srednjoeuropskom vremenu, piše Večernji.

Automatsko praćenje letova pokrenuto je u nedjelju nakon što su Europska unija i Sjedinjene Države objavile nove sankcije užem krugu ljudi ruskog predsjednika Vladimira Putina i obećale da će zamrznuti njihovu imovinu, uključujući avione, jahte i luksuzne kuće. Spomenuti Twitter račun prati istaknute ruske tajkune poput vlasnika nogometnog kluba Chelsea Romana Abramoviča, Vladimira Potanjina, najbogatijeg čovjeka u Rusiji, i milijardera iz industrije čelika Aleksandra Abramova.

Kako bi pratio ruske tajkune, Sweeney sada koristi popis privatnih zrakoplova i helikoptera koje je već pratio blog pod nazivom Radar Spots. Sweeney je također postavio Twitter račun za praćenje zrakoplova koje bi Putin mogao koristiti, ali je upozorio u tweetu da se ne očekuje da će podaci biti vrlo točni jer postoji nekoliko VIP zrakoplova koje koristi ruski predsjednik i nema mnog dostupnih podataka o letovima u Rusiji.

Foto: Screenshot/Twitter, Russian Oligarch Jets

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist