Kultura

IZLOŽBA ‘ZAMATANJA’ Prva samostalna izložba Silvia Vujičića u Dubrovniku

GaleriJa Flora
Galerija Flora

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora pozivaju Vas na otvorenje izložbe ZAMATANJA Silvia Vujičića koje će se održati u srijedu 08. kolovoza u Galeriji Flora u 21 sat.

Ovo je prvi put da se Vujičić samostalnom izložbom predstavlja u Dubrovniku. Za izložbu ‘Zamatanja’ umjetnik Silvio Vujičić stvara svojevrstan remake ranije izlaganih radova u malim dimenzijama. Smanjivanje radova čini ih još izraženije predmetima požude – fetišima. Vujičića prepoznajemo po umjetničkim radovima s tekstilom ili tiskom, po provociranju norme i očekivanja, on se bavi nestajanjem, raspadanjem, smrću. Izložba je prvi put predstavljena u Galeriji 90–6.–90 2017. u Zagrebu unutar ciklusa izložbi posvećenih temi Uniforma. 

Odabrani se umjetnički radovi odmiču od ujednačenog i zaštićenog koje pojam uniforme stvara, oni grade moć na individualiziranoj i promišljenoj doradi, od predmeta svakodnevne muške odjeće postaju skulpture. Radovi su dijelovi muške odjeće – uniforme – onemogućene prvotne funkcije – da odijeva i štiti. Taj je tekstil probušen, ostavljen da hrđa, izjeden – jetkan kiselinom, kristalima soli, ugušen i balzamiran u parafinu, ‘štavljen’ i obojen kardinalskom crvenom bojom. U njega je unesena priča. (Petra Vidović)

Izložba će biti otvorena do 18. kolovoza i može se pogledati svaki dan od 17 do 21 sat. Program se ostvaruje uz financijsku potporu Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture RH.

Zamatanja

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist